Ο Τεντ φαν Λέουβεν για τον Ράζακ Νούχου

Ο Τεντ Φαν Λέουβεν για τον Ιράκλι Μαϊσουράτζε

Σήμερα υπογράψαμε το Ράζακ Νούχου από τη Μάντσεστερ Σίτι με τριετές συμβόλαιο. Γιατί η Ανόρθωσις υπογράφει ένα αναπληρωματικό ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα, κάποιοι θα ρωτήσουν; Διότι έχει προοπτική, είναι η απλή απάντηση.

Με το νεαρό Κωνσταντίνο Λαΐφη, έχουμε για το παρόν μόνο ένα αριστερό οπισθοφύλακα. Στο σύστημά μας, οι ακραίοι αμυντικοί έχουν ρόλο-κλειδί. Πρέπει να είναι επίσης επιθετικογενείς. Διότι θέλουμε να παίζουμε περιπετειώδες ποδόσφαιρο, θέλουμε να ψυχαγωγούμε τους φιλάθλους.

Γνωρίζω το Ράζακ Νούχου ήδη πολλά χρόνια, από το Νορβηγικό πρωτάθλημα. Έτσι, δεν με προβληματίζει το ανεπιτυχές πέρασμά του από τον Απόλλωνα. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Πριν δυο χρόνια, είχαμε και στη Φίτεσσε δυο αριστερούς οπισθοφύλακες ταυτόχρονα. Ο Alex Büttner είναι τώρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτετ και ο Patrick van Aanholt στην Τσέλσι.

Δεν είναι σύμτωση που ο γίγαντας Μάντσεστερ Σίτι έριξε τα μάτια του στο Ράζακ Νούχου. Όποιος τον αναλύσει, βλέπει ένα πολύ άξιο αριστερό οπισθοφύλακα. Με εξαιρετικά αγγίγματα στην μπάλα και ικανός να την κρατά σε δύσκολες καταστάσεις. Έχει εξαιρετικές μεταβιβάσεις από στημένες μπάλες και κινούμενες μπάλες. Είναι ένα ποδοσφαιριστής που σκέφτεται επιθετικά, δουλεύει σκληρά, είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και δυνατός στο τάκλιν και την κάλυψη των κεντρικών αμυντικών.

Έπαιξε στη Νορβηγία για τρεις περιόδους, έπαιξε στην Ευρώπη και έγινε ήδη πλήρως διεθνής με την Γκάνα. Όπως και ο Λαΐφης, πρέπει να αναπτύξει κάποιες πτυχές, αλλά μόνο η εμπειρία μπορεί να βοηθήσει τους νεαρούς αμυντικούς να φτάσουν στο επόμενο επίπεδο.

Και με τους δυο τους, η Ανόρθωσις έχει εξασφαλίσει αυτή την κρίσιμη θέση με νεαρούς ποδοσφαιριστές με μεγάλη προοπτική και αποφασιστικότητα. Όπως έχουμε στη δεξιά πλευρά, με τους Τζέισον Δημητρίου και Παναγιώτη Λοϊζίδη.

Πιστεύουμε στα νιάτα, πιστεύουμε στο μέλλον.

 

Αμμόχωστος, θα επιστρέψουμε,

Τεντ φαν Λέουβεν,

Τεχνικός Διευθυντής.

Σχετικά Νέα