Δραματική νίκη στο φινάλε (βίντεο & φωτογραφίες)

Δραματική νίκη στο φινάλε (βίντεο & φωτογραφίες)

Ένα πολύ ωραίο και συναρπαστικό παιχνίδι παρακολούθησαν οι φίλοι της Ανόρθωσης και της ΑΕΚ που βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Εκεί που το παιχνίδι έμοιαζε πως θα κολλήσει στην ισοπαλία και η υπεροχή της Ανόρθωσης δεν θα καρποφορήσει, μίλησε ο Τόνι Κάλβο, ο οποίος με εκτέλεση φάουλ από σημαντικά μακρινή απόσταση, έστειλε την μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό και τον κόσμο μας με πλατύ χαμόγελο στο σπίτι.

Η Μεγάλη Κυρία, μετά το νευρικό ξεκίνημα επέβαλε πλήρως το ρυθμό της γήπεδο και από το 15λεπτο και μετά έψαχνε επιτακτικά το γκολ. Ευτυχήσαμε να σκοράρουμε πρώτοι, με τον Γιούρι Ιακοβένκο να πλασάρει ψύχραιμα στο 29′, αφού προηγήθηκε άψογος συνδυασμός των Αμπουρτζάνια και Εντέ.

yakovenko-goal-vsAEK

Η ΑΕΚ ισοφάρισε στη δεύτερη σημαντική ευκαιρία της στον αγώνα με τον Κολαούτι, πέντε λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Το δοκάρι σταμάτησε τον Κάλβο και την εκτέλεση φάουλ που επεχείρησε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος και οι δυο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους, με τους τερματοφύλακες κυρίως να αρνούνται κάποιο γκολ. Τη μερίδα του λέοντος σπατάλησε η Ανόρθωση και όταν το ρολόι σημάδευε το 90′, όλα έδειχαν ότι το παιχνίδι οδεύει σε συμβιβασμό. Ο Τόνι Κάλβο ήταν ο άνθρωπος κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής ωστόσο, αφού με μακρινή εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα να σκάσει πρώτα στη μικρή περιοχή και ακολούθως – αφού ξεγέλασε τους πάντες – να αναπαυθεί στα δίκτυα του Νέγκρι.

calvo-goal-vsAEK

Η Ανόρθωσις κρατά την βελτίωση σε επιμέρους τομείς και φυσικά το τρίποντο, όπως και τη σημαντική παρουσία του κόσμου στο Αντώνης Παπαδόπουλος, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά. Μπροστά μας έχουμε εξαιρετικά δύσκολο αλλά και βαρυφορτωμένο πρόγραμμα, για το οποίο θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα.

Μετά το παιχνίδι ο κ. Άντρε Πάους, δήλωσε:

«Κερδίσαμε μια πολύ καλά οργανωμένη ΑΕΚ. Οι θεατές παρακολούθησαν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Είμαστε ευχαριστημένοι από την νίκη και την απόδοση της ομάδας μας. Μετά την σκληρή προετοιμασία που κάναμε, άξιζε στους παίκτες η νίκη. Ξεκινήσαμε νευρικά το παιχνίδι, ήμασταν άτσαλοι στις πάσες όμως μετά το 15′ βελτιωθήκαμε και ήμασταν καλύτεροι, χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Θα πρέπει να αναλύσουμε το παιχνίδι, να βρούμε τα αδύνατα σημεία και να τα διορθώσουμε αλλά και τα δυνατά σημεία και να τα βελτιώσουμε. Έχουμε μια δύσκολη εβδομάδα με τρία παιχνίδια σε 7 μέρες και πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι»

Δυο κίτρινες για την Ανόρθωση (Άντιτς και Κάλβο) και τέσσερις για την αντίπαλο.

Ανόρθωσις (Άντρε Πάους): Καμίνσκι, Άντιτς, Νούχου, Χόλγκερσον, Σεράν, Μαϊσουράντζε, Αμπουρτζάνια (82′ Γκαρσία), Λαΐφης, Κάλβο, Εντέ (66′ Mακρής), Ιακοβένκο (77′ Σαμπάλα).

Σχετικά Νέα