Καταδίκη της βομβιστικής επίθεσης στον Βασίλη Δημητρίου

Εγκαίνια των νέων γραφείων (φωτογραφίες)

Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου καταδικάζει για ακόμα μια φορά την εγκληματική ενέργεια εις βάρος ενός μέλους του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου και εκφράζει την αμέριστη στήριξή της στον Βασίλη Δημητρίου και την οικογένειά του και τη συμπαράσταση στον ΣΔΚ.

Δυστυχώς, οι βομβιστικές επιθέσεις στον χώρο του ποδοσφαίρου έχουν γίνει συνήθεια το τελευταίο διάστημα, φαινόμενο που μας θλίβει, μας ανησυχεί και μας προβληματίζει έντονα. Το ποδόσφαιρο στην Κύπρο νοσεί και θα πρέπει οι ιθύνοντες – ΚΟΠ και Πολιτεία – να αναλάβουν άμεσα δράση, προτού τα πράγματα γίνουν ακόμα χειρότερα και θρηνήσουμε θύματα.

Δεν είναι δυνατόν, αθώοι άνθρωποι του ποδοσφαίρου – είτε αθλητές, είτε διαιτητές – που πηγαίνουν στο γήπεδο να κάνουν τη δουλειά τους, να γίνονται στόχοι τρομοκρατικών επιθέσεων που είναι μάλιστα επαναλαμβανόμενες και εξακολουθητικές. Το μαχαίρι θα πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο, τόσο από την Ομοσπονδία όσο και από την κυβέρνηση για τη μια και δια παντός εξουδετέρωση τέτοιων φαινομένων.

Οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν στρέφονται μόνο κατά των διαιτητών αλλά εναντίον ολόκληρου του ποδοσφαιρικού κόσμου της Κύπρου. Το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε όλοι – διαιτητές, αθλητές, σωματεία – προς τους νυκτοβάτες, είναι ότι το ποδόσφαιρο ούτε τρομοκρατείται ούτε ποδηγετείται. Αναμένουμε και από την Αστυνομία να στείλει εμπράκτως το ίδιο μήνυμα, οδηγώντας τους ενόχους ενώπιον της δικαιοσύνης.

Είναι καιρός στο ποδόσφαιρο της Κύπρου να γίνει μια νέα και καθαρή αρχή ώστε να επέλθει η πλήρης εξυγίανση του αθλήματος και να τερματιστούν παρόμοια φαινόμενα.

Σχετικά Νέα