Τρίποντο με νέα τριάρα

Τρίποντο με νέα τριάρα

Συνέχεια στις επιτυχίες έδωσε η ομάδα μας, καταβάλλοντας την ΑΕΚ μέσα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με 3-0. Νίκη, η οποία ανεβάζει την Ανόρθωση στους 47 βαθμούς πλησιάζοντας την ΑΕΚ μόλις στον 1 βαθμό.

Οι δυο ομάδες μπήκαν επιφυλακτικά στον αγωνιστικό χώρο και τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικού χαρακτήρα. Στο 23ο λεπτό, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι σε τράβηγμα του Μάκου στον Εγγλέζου. Ένα δευτερόλεπτο πριν βέβαια, είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Κάντε στον Άντιτς το οποίο δεν σφυρίκτηκε. Την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών ανέλαβε ο Τομάς, ο Καμίνσκι ωστόσο δήλωσε «παρών» αποκρούοντας το πέναλτι με το πόδι, κρατώντας το μηδέν παθητικό.

Στο 31ο λεπτό, ο Αμπουρτζάνια που κρατούσε την μπάλα αριστερά μετά από πλάγιο του Γκονζάλβες, έξω από την περιοχή της αντιπάλου, καλά κλεισμένος, είχε την έμπνευση να τροφοδοτήσει με όμορφο τρόπο τον Εντέ που εφορμούσε προς την περιοχή. Ο Νιγηριανός με σουτ εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στο πλεκτό, ανοίγοντας το σκορ για τη Μεγάλη Κυρία.

Βελτιωμένη παρουσιάστηκε η Ανόρθωσις στην επανάληψη, αν και ο Άντρε Πάους είδε νωρίς – μόλις στο 56′ – τον Κωνσταντίνο Λαΐφη να ζητά αλλαγή. Τον αντικατέστησε ο Χρίστος Μαραγκός. Οι ποδοσφαιριστές μας έφτιαξαν μερικές προϋποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ ενώ περιόρισαν αισθητά την επιθετικότητα της αντιπάλου. Ο Γκονζάλβες δεν κατάφερε να ευστοχήσει στο τετ-α-τετ του 61ου λεπτού στέλνοντας την μπάλα έξω. Δυο λεπτά αργότερα όμως ήταν αποτελεσματικός. Η μπαλιά του Καμίνσκι κτύπησε στο κεφάλι του Εντέ, ο οποίος την κατηύθυνε στον Ίσμα. Ο τελευταίος, με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στα δίχτυα.

Η Ανόρθωσις συνέχισε να τρέχει και να πιέζει σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, ψάχνοντας να σιγουρέψει τη νίκη. Αυτό έγινε στο 87ο λεπτό. Ο νεοεισελθών στη θέση του Ίσμα δυο λεπτά προηγουμένως, Αδάμος Ανδρέου, με εξαιρετική κάθετη πάσα έβγαλε μόνο τον Ανδρέα Αβραάμ φάτσα με το τέρμα. Ο Κύπριος επιθετικός δεν λάθεψε, βάζοντας ουσιαστικά το κερασάκι στην τούρτα για τη νίκη της ομάδας μας.

Σημαντική ήταν η παρουσία του κόσμου της Ανόρθωσης, ο οποίος έδωσε βροντερό παρών και συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία. Η παρουσία του κόσμου, ήταν κάτι που σημείωσε και ο κ. Πάους στις δηλώσεις του, απευθύνοντας μάλιστα και τις ευχαριστίες του.

Ανόρθωσις (Άντρε Πάους): Καμίνσκι, Άντιτς, Νούχου, Λαΐφης (56′ Μαραγκός), Χόλγκερσον, Μαϊσουράτζε, Μάκος, Αμπουρτζάνια, Εντέ (77′ Αβραάμ), Μακρής, Γκονζάλβες (85′ Ανδρέου)

Κίτρινες/Κόκκινες: Αμπουρτζάνια (3η), Ίσμα (2η) / –

Σχετικά Νέα