Απολογισμός προέδρου εταιρείας

Απολογισμός προέδρου εταιρείας

Η ομιλία του Προέδρου κ. Χαράλαμπου Μανώλη:

Το καλοκαίρι του 2014 σηματοδότησε μια σειρά από αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα της Ανόρθωσης. Μετά τις αποτυχημένες πορείες των τελευταίων ετών, ήταν αναγκαίο το κτίσιμο μιας καινούριας ομάδας, σχεδόν από το μηδέν, που θα έθετε τις βάσεις και τα θεμέλια για τη νέα Ανόρθωση που θα έχει μέλλον και προοπτική.

Η διοίκηση έθεσε ένα πρόγραμμα τριετίας, καταρτισμένο στη βάση του οράματος 2020, με στόχο την επαναφορά της Ανόρθωσης στην πρωταγωνιστική θέση που τη θέλουμε και της αξίζει να βρίσκεται.

Σκοπός, όπως εξαγγέλθηκε εξ αρχής, η στελέχωση ενός ρόστερ αποτελούμενου ως επί το πλείστον από ποδοσφαιριστές ηλικίας μέχρι περίπου 23 ετών, συμπληρωμένου με παίχτες μεγαλύτερης ηλικίας, που να κουβαλούν εμπειρίες και παραστάσεις ποιοτικότερων πρωταθλημάτων. Αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές με ποιότητα αλλά και μεταπωλητική, εμπορική αξία.

Διοίκηση και τεχνική ηγεσία, έχουν θέσει πέραν από τον στόχο της μείωσης του μέσου όρου ηλικίας του ρόστερ – ώστε η ομάδα που κτίζεται να έχει διάρκεια – και την σταδιακή και μεθοδική «κυπριοποίησή» του. Υπάρχει πίστη στον Κύπριο ποδοσφαιριστή και ηθική υποχρέωση να του δοθούν ευκαιρίες. Όχι απλά γιατί είναι Κύπριος, αλλά γιατί πραγματικά το αξίζει.

Μεγάλη προσοχή έχουμε δώσει στο κομμάτι των υποδομών. Όπως είναι το Προπονητικό Κέντρο Αντώνης Καράς και το Στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος, με όλα τα έργα και βελτιώσεις που έχουν γίνει, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μιας πρωταγωνίστριας ποδοσφαιρικής ομάδας.

Φέτος, είδαμε με ικανοποίηση μέσα στο γήπεδο μια ποδοσφαιρική ομάδα να αποδίδει πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο. Παρότι ξεκινήσαμε δύσκολα την χρονιά, στην πορεία η ομάδα έπαιρνε τα αποτελέσματα, μάζευε τους βαθμούς, έκανε το Αντώνης Παπαδόπουλος μια ισχυρή έδρα.

Θέλω να μου επιτρέψετε να σταθώ στο τελευταίο, την παρουσία μας στο Αντώνης Παπαδόπουλος, που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στους φίλους της Ανόρθωσης και ιδιαίτερα στους οργανωμένους, που δίνουν άλλο παλμό και ζωντάνια στην εξέδρα. Η παρουσία τους, πάντοτε μέσα σε αθλητοπρεπή πλαίσια, και αψηφώντας τις όποιος προκλήσεις δέχονται, τους τιμά και μας κάνει περήφανους.

Επιστρέφοντας  στο ποδοσφαιρικό κομμάτι για να κλείσω, θέλω να σημειώσω πως πλέον οι παίχτες έχουν μέσα από τα παιχνίδια αποκομίσει τις απαραίτητες εμπειρίες και βασιζόμαστε πάνω τους για την επόμενη χρονιά.

Στη συντριπτική πλειοψηφία, θέλουν να παραμείνουν στην Ανόρθωση, αφού εδώ βρήκαν ένα ζεστό και υγιές περιβάλλον, άψογες γηπεδικές εγκαταστάσεις, πληρώνονται στην ώρα τους και έχουν κάθε είδους υποστήριξης που τους είναι απαραίτητη.

Προφανώς, ενόψει της επόμενης χρονιάς, η ομάδα θα κρατήσει τον βασικό κορμό αλλά θα τύχει και ποιοτικής ενίσχυσης, ώστε να είναι ακόμα πιο ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα. Σε συνδυασμό με την εμπειρία του ενός έτους που κουβαλούν οι ποδοσφαιριστές μας, αναμένουμε βελτίωση στην απόδοση αλλά και τα αποτελέσματα.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια με το μοντέλο του Διευθυντή Ποδοσφαίρου ο οποίος πιθανότατα θα ανακοινωθεί την ερχόμενη βδομάδα και τον κ. Πάους και το επιτελείο του, οι οποίοι μας έχουν ικανοποιήσει λαμβάνοντας υπόψιν τι τους ζητήσαμε, ποια μέσα είχαν διαθέσιμα και τι παρέδωσαν τελικά. Θεωρούμε πως η ομάδα θα μπορούσε να τερματίσει ακόμα πιο ψηλά, δυστυχώς όμως για να μην γίνει αυτό κατορθωτό, συνέβαλαν τόσο αγωνιστικοί, όσο και εξωαγωνιστικοί παράγοντες.

Αναμένουμε ότι, ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου, θα κάνουμε ακόμα καλύτερη διαχείριση των χρημάτων που έχουμε στη διάθεσή μας για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Είχαμε πει πως φέτος το διαθέσιμο ακάθαρτο μισθολόγιο ποδοσφαιρικού τμήματος θα ήταν 2,7 εκατομμύρια ευρώ ενώ τελικά ανέβηκε περίπου στα 2,9εκατομμύρια ευρώ.

Για φέτος, θέλουμε το ακάθαρτο μισθολόγιο του ποδοσφαιρικού τμήματος να μην ξεπεράσει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα όμως, είμαστε πεπεισμένοι ότι ποιοτικά η ομάδα θα είναι ακόμα καλύτερη σε σχέση με πέρσι. Ο προγραμματισμός προχωρά με μικρά βήματα και θα ενταθεί με την πρόσληψη του Διευθυντή Ποδοσφαίρου.

Στο Τμήμα των Ακαδημιών της Ανόρθωσης, επίσης έχουμε θέσει υψηλούς αλλά ρεαλιστικούς στόχους αναβάθμισης. Γενικός Συντονιστής έχει αναλάβει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μας  Πανίκος Πούνας ενώ ο πρώην Αρχηγός της ομάδας μας Νίκου Νικολάου αναλαμβάνει Τεχνικός Υπεύθυνος των ομάδων Elite U13, U15, U16, U17 και U21.

Επιπλέον, στη Λεμεσό θα εφαρμοστεί πιλοτικό πρόγραμμα για τις Ακαδημίες. Έχουν προσληφθεί τρεις Ολλανδοί προπονητές, οι οποίοι ανέλαβαν δράση στο τοπικό κλιμάκιο, με στόχο εάν τα αποτελέσματα είναι όντως τα αναμενόμενα, η οργάνωση που θα μας φέρουν να επεκταθεί σε παγκύπρια βάση.

Κλείνοντας, θέλω να σας καλέσω να παραμείνετε κοντά στην ομάδα, να στηρίξετε την προσπάθεια που γίνεται τόσο ηθικά όσο και οικονομικά. Ξεπερνώντας ανώδυνα αυτή την κρίσιμη χρονιά που μπαίνει, είμαστε ιδιαιτέρως αισιόδοξοι για το μέλλον του ποδοσφαιρικού μας τμήματος. Φτάνει να συνεχίσει η σκληρή δουλειά από μέρους μας και η στήριξη και υπομονή από δικής σας πλευράς.

Σχετικά Νέα