Δήλωση Προέδρου Χρήστου Πουλλαΐδη

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα από τον Πρόεδρο Χρήστο Πουλλαΐδη

Φίλοι Ανορθωσιάτες,

επικοινωνώ μαζί σας, προκειμένου να σας δώσω το πλήρες σκεπτικό της χθεσινής μου απόφασης, σε ότι αφορά την τεχνική ηγεσία της ποδοσφαιρικής μας ομάδας. Μια απόφαση η οποία είναι δική μου και κανενός άλλου.

Πιστοί στο τριετές πλάνο οικονομικής εξυγίανσης και αγωνιστικής ανάκαμψης που έχουμε εξαγγείλει, δηλώσαμε εξ αρχής ότι όλες οι τεχνικής φύσεως αποφάσεις θα λαμβάνονται από τον τεχνικό διευθυντή και τον προπονητή. Αυτό θα συνεχίσει και τώρα, με την αλλαγή ωστόσο στο πρόσωπο του τεχνικού διευθυντή και κάποιες διαφοροποιήσεις στις αρμοδιότητές του.

Σε ότι αφορά την τεχνική ηγεσία, η ικανοποίηση από το έργο του Άντρε Πάους είναι δεδομένη. Εκδηλώθηκε άλλωστε και από το παρατεταμένο χειροκρότημα των φίλων και οπαδών της Ανόρθωσης στα τελευταία παιχνίδια, με αποδέκτη τον Ολλανδό τεχνικό μας.

Ο κ. Πάους, κατόρθωσε να μας παραδώσει αυτό ακριβώς που του ζητήσαμε. Μια ομάδα η οποία να αποδίδει ελκυστικό ποδόσφαιρο, να έχει προσανατολισμό μέσα στον αγωνιστικό χώρο, να είναι διεκδικητική σε όλα τα παιχνίδια ανεξαρτήτως αντιπάλου, να εκμεταλλεύεται τον παράγοντα έδρα στο μέγιστο, να προωθεί και να εξελίσσει νεαρούς ποδοσφαιριστές και ιδιαίτερα Κύπριους. Με βάση το τι του προσφέρθηκε σε έμψυχο δυναμικό, η διαχείριση και το αποτέλεσμα κρίνονται ως ικανοποιητικά. Θα μπορούσε σαφώς να ήταν και καλύτερα, ωστόσο για να μην γίνει αυτό συνετέλεσαν τόσο αγωνιστικοί, όσο και εξωαγωνιστικοί παράγοντες.

Θεωρούμε πως με τον κ. Πάους μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Προσθέτοντας ποιότητα, εμπειρία και επιλογές στο δυναμικό της, η Ανόρθωσις θα έχει περισσότερες απαιτήσεις από τον εαυτό της, όπως ακριβώς προνοούσε και ο αρχικός σχεδιασμός. Τον Άντρε Πάους, θα ενισχύσουμε και με τεχνικό διευθυντή, ο οποίος θα εργαστεί από κοινού μαζί του, για τη σωστή στελέχωση της ομάδας μας. Αν η πρώτη χρονιά χαρακτηρίστηκε ως δύσκολη, η δεύτερη θα είναι κρίσιμη.

Δεδομένη, πρέπει να θεωρείται και η εκτίμηση και ο σεβασμός προς τον άνθρωπο Άντρε Πάους. Η ποιότητα του χαρακτήρα του ανδρός ήταν άψογη και δεν είναι τυχαίο που κέρδισε τους πάντες στο “Αντώνης Καράς”: προπονητές, παίχτες, προσωπικό, επιστημονικούς συνεργάτες.

Θεώρησα και θεωρώ υποχρέωσή μου, να ανταμείψω το έργο αλλά και το ήθος του Άντρε, δίνοντάς του την ευκαιρία να συνεχίσει το έργο του για ακόμα ένα χρόνο. Όταν ο ίδιος πιστεύει στις δυνατότητές του, δεν έχω λόγο να τον αμφισβητήσω.

Γνωρίζω, πως ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου μας εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τον Άντρε Πάους, η είδηση της ανανέωσης της συνεργασίας αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό, λόγω της φημολογίας γύρω από το όνομα του Τιμούρ Κετσπάγια. Αν και είχαμε από την πρώτη στιγμή δηλώσει πως πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με το όνομα “Τιμούρ” και να μη δημιουργούμε στον κόσμο προσδοκίες που πιθανόν να μην επαληθευτούν, οφείλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα ώστε να μην αιωρούνται.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια, είναι από τα μεγαλύτερα κεφάλαια στην σύγχρονη ποδοσφαιρική μας ιστορία. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Η παρουσία, αλλά και οι συμβουλές του, μας είναι όχι απλά καλοδεχούμενες, αλλά απαραίτητες. Ενδεχόμενη παρουσία του στον πάγκο ή σε οποιοδήποτε άλλο πόστο στην Ανόρθωση, θα δημιουργούσε απίστευτες προϋποθέσεις. Την κατάλληλη όμως ώρα.

Εάν αγαπάς την Ανόρθωση, θέλεις τον Τιμούρ. Εάν αγαπάς όμως τον Τιμούρ, τον θέλεις αυτή την στιγμή πίσω στην Ανόρθωση; Ο Κετσπάγια θα επιστρέψει στην Ανόρθωση όταν θα είναι έτοιμη να κάνει το μεγάλο βήμα ώστε αυτή η επιστροφή να μην αποτελεί πισωγύρισμα στην καριέρα του. Τότε θα χρειαστεί η τεράστια δυναμική!

Αυτή την στιγμή, θέλουμε να παραμείνουμε πιστοί στο πλάνο μας. Είναι πολύ σημαντικό να μην γκρεμίσουμε ότι κτίσαμε την πρώτη χρονιά. Αντίθετα, να το μεγαλώσουμε, να το ενισχύσουμε, να το αναπτύξουμε. Το κλειδί για την επιτυχία, είμαστε όλοι εμείς. Οφείλουμε να είμαστε δίπλα στην ομάδα, ανεξαρτήτως ποιος είναι πρόεδρος, ποιος προπονητής και ποιοι ποδοσφαιριστές.

Ευελπιστώ ότι έχω δώσει με ακρίβεια το σκεπτικό της ανανέωσης της συνεργασίας μας με τον Άντρε Πάους, στον οποίο εύχομαι κάθε καλό με την Ανόρθωση στη νέα χρονιά. Ο προπονητής μας πρέπει να τύχει στήριξης και όχι σύγκρισης. Το δικαιούται και το αξίζει.

Είμαστε η Ανόρθωσις, θα επικρατήσουμε. Η Αμμόχωστος μας περιμένει!

Χρήστος Πουλλαΐδης
Πρόεδρος ΔΣ
Σύλλογος Ανόρθωσις Αμμοχώστου

Σχετικά Νέα