Ξεκίνημα με το δεξί!

Ξεκίνημα με το δεξί!

Με το δεξί μπήκε στην ποδοσφαιρική περίοδο 2015-16 η Μεγάλη Κυρία, κερδίζοντας στο ντέρμπι της πρεμιέρας την ΑΕΛ με 2-0. Σκόρερ για την Ανόρθωση ο Εντλόβου στο πρώτο μέρος και ο Χόλγκερσον στο δεύτερο.

Ο κ. Πάους ξεκίνησε τον αγώνα με εκπλήξεις. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Κόπριβετς και στην τετράδα της άμυνας οι Γκάμπριελ, Λαΐφης, Χόλγκερσον και Νούχου. Μπροστά τους κινούνταν ο Ζοάο Βίκτορ με παρτενέρ τον Αμπουρτζάνια ενώ σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Μαρτίνες. Στην επίθεση, τον Εντλόβου συμπλήρωναν οι Μακρής και Αβραάμ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα της Αμμοχώστου να είναι πιο απαιτητική και να χάνει κάποιες αξιόλογες ευκαιρίες. Όλα αυτά μέχρι το 27′, όταν ο Εντλόβου εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική ασίστ του Μαρτίνες από δεξιά, για να γράψει το 1-0 με πλασέ μέσα από την περιοχή. Δυο λεπτά αφότου ο Κόπριβετς έκανε την επέμβαση του αγώνα στο 34ο λεπτό, η Κυρία έχασε απίστευτη, διπλή ευκαιρία να διπλασιάσει το προβάδισμά της. Αρχικά ο Αμπουρτζάνια και στη συνέχεια ο Εντλόβου, έστειλαν δις την μπάλα πρώτα στο αριστερό κατακόρυφο δοκάρι του Ντεγκρά και μετά στο οριζόντιο.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, βάζοντας πίεση στη δική μας πλευρά. Μετά την είσοδο στο παιχνίδι των Μαραγκού (61′ ) και Μαϊσουράτζε (68′), η Ανόρθωσις ισορρόπησε και πάλι τον αγώνα ενώ στο μεσοδιάστημα κινδύνευσε μόλις σε μια-δυο περιπτώσεις. Στη συνέχεια, ήταν η ομάδα μας που έφτιαξε ορισμένες πολύ καλές ευκαιρίες να «σκοτώσει» το παιχνίδι, κάτι που δεν έγινε μέχρι το 88ο λεπτό. Ήταν ο νεοεισελθών (85′) Τζανακάκης που εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, η μπάλα κατέληξε στον Μαραγκό, ο οποίος τροφοδότησε τον Χόλγκερσον, με τον Σουηδό να πλασάρει εύστοχα από το ύψος της μικρής περιοχής και να τελειώνει ουσιαστικά τον αγώνα.

Είναι θετικό για την ομάδα μας ότι ξεκίνησε την χρονιά νικηφόρα και μάλιστα απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο όπως η ΑΕΛ. Ακόμα πιο σημαντική η παρουσία του κόσμου, που έδωσε μαζικό αλλά και βροντερό «παρών» στο Αντώνης Παπαδόπουλος, δείχνοντας από την πρεμιέρα τις… διαθέσεις του.

Ανόρθωσις (Άντρε Πάους): Κόπριβετς, Χόλγκερσον, Λαΐφης, Μούρα, Νούχου, Βίκτορ, Αμπουρτζάνια (61′ Μαραγκός), Μαρτίνες (68′ Μαϊσουράτζε), Μακρής, Αβραάμ (85′ Τζανακάκης), Εντλόβου.

Φωτορεπορτάζ από τον αγώνα, στη σελίδα μας στο facebook.

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ-ΑΕΛ

Posted by Anorthosis Famagusta – Official on Sunday, August 23, 2015

Σχετικά Νέα