«Έφυγε» ο Ανδρέας Καλλής

Βιβλίο Ιστορίας Συλλόγου

Απεβίωσε και κηδεύεται σήμερα στις 14:00, στο κοιμητήριο Σφαλαγγιώτισσας στη Λεμεσό, το μέλος του Συλλόγου μας Ανδρέας Καλλής.

Ο εκλιπών, με καταγωγή από το Λιοπέτρι, ήταν ένας σπουδαίος καθηγητής -φιλόλογος – και καταπληκτικός άνθρωπος. Διετέλεσε προ του 1974 υπεύθυνος του φιλολογικού τομέα του Συλλόγου μας.

Κατά την παιδική του ηλικία, φοίτησε στο Γυμνάσιο Αμμοχώστου και ακολούθως εντάχθηκε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθως μετεκπαιδεύτηκε στη Μεγάλη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ενώ με την επιστροφή του στην Κύπρο στρατεύτηκε στην Εκπαίδευση. Υπηρέτησε σε όλες τις βαθμίδες της Μέσης Εκπαίδευσης, καθηγητής, γυμνασιάρχης, λυκειάρχης και επιθεωρητής.

Το 1968, στα εγκαίνια του Καλλιμάρμαρου οικήματός μας, έγραψε το γνωστό «Χρονικό» μαζί με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Ριρή. Ήταν συνεργάτης στην έκδοση του βιβλίου «Ανόρθωσις και Αμμόχωστος» το 1971 ενώ το 2005, κατά την επανέκδοση του αναθεωρημένου βιβλίου, ήταν ένας εκ των τριών συγγραφέων με το έργο του «Αμμόχωστος Κύπρου 36 αιώνες Ιστορίας και Πολιτισμού» να εντάσσεται στο βιβλίο.

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού μας Συμβουλίου θα παραστεί στην κηδεία και θα καταθέσει στεφάνι. Αιωνία του η μνήμη.

Σχετικά Νέα