Φιλοξενία ανταλλαγής νέων Erasmus

Φιλοξενία ανταλλαγής νέων Erasmus

Στα πλαίσια του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης του Συλλόγου μας και μέσα από τη συμμετοχή μας στο EFDN Network του οποίου η Ανόρθωσις είναι ιδρυτικό μέλος, την βδομάδα που διανύουμε φιλοξενούνται στην Κύπρο παιδιά από την Feyenoord, την Valerenga, την Vitesse, την Hapoel Tel-Aviv και φυσικά την Ανόρθωση. Τα δικά μας παιδιά, είναι εγκλωβισμένοι μαθητές στο σχολείο του Ριζοκαρπάσου, οι οποίοι αυτή την βδομάδα βρίσκονται στις ελεύθερες περιοχές ειδικά για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Οι συμμετέχοντες είναι παιδιά που προέρχονται από διάφορες κοινωνικές ομάδες, έχουν ποικίλο μορφωτικό υπόβαθρο, μιλούν διαφορετικές γλώσσες και το καθένα αντιμετωπίζει τα δικά του προβλήματα στον χώρο όπου ζει και μεγαλώνει. Ωστόσο, τα ενώνει η αγάπη για τον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα το ποδόσφαιρο, μέσα από το οποίο προσπαθούν να υπερνικήσουν τα προβλήματα και να ξεπεράσουν τα όποια εμπόδια. Εξ ου και το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ονομάζεται «Braking Barriers through Football».

Στις μέρες που πέρασαν, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να παρουσιάσει κάθε ομάδα τον Σύλλογο και την χώρα της αλλά και να παίξουν ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια, με επίκεντρο το ποδόσφαιρο.

Επιπλέον, επισκεφθήκαμε χθες το οδόφραγμα της Δερύνειας, όπου οι φιλοξενούμενοί μας ήρθαν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα της εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής της πατρίδας μας. Στη συνέχεια, τους έγινε παρουσίαση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου της πόλης μας προ και μετά το 1974.  Υπογράφοντας το βιβλίο επισκεπτών, δήλωσαν συγκλονισμένοι από όσα αντίκρισαν και εξέφρασαν την ελπίδα η ομάδα «Famagusta» και οι «Famagustians» να επιστρέψουν το συντομότερο πίσω στην πόλη τους.

Στο αθλητικό κομμάτι, τους παρουσιάστηκε ο τρόπος ζωής ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή της ηλικίας τους, ο οποίος υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία, μέσα από συνέντευξη που πήραν από τον διεθνή ποδοσφαιριστή μας Φύτο Κυριάκου.

Σήμερα, πέραν των άλλων, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Διευθυντή Ποδοσφαίρου της Ανόρθωσης κ. Σταν Φαλξ, ο οποίος μέσα από τα βιώματα και τις εμπειρίες του έδωσε χρήσιμες συμβουλές στους φιλοξενούμενούς μας για τη ζωή και το μέλλον τους.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται μέχρι και την Παρασκευή, με τους Συλλόγους που συμμετέχουν στο δίκτυο να είναι αποφασισμένοι να συμμαχήσουν για την κοινωνική αλλαγή.

Φωτορεπορτάζ στη σελίδα μας στο Facebook

 

Σχετικά Νέα