Νίκη, συνδυάζοντας ουσία και θέαμα

Νίκη, συνδυάζοντας ουσία και θέαμα

Ένα άκρως θεαματικό παιχνίδι παρακολούθησαν οι χιλιάδες φίλοι Ανόρθωσης και Νέας Σαλαμίνας, οι οποίοι κατέκλυσαν το «Αντώνης Παπαδόπουλος» το βράδυ της Κυριακής, σε ένα ακόμα βαρωσιώτικο ντέρμπι που διεξήχθη στην προσφυγιά. Νικήτρια η Ανόρθωσις με 2-1, σημειώνωντας μάλιστα για δεύτερη φορά ανατροπή επί του ίδιου αντιπάλου, σε ένα αγώνα που συνδύασε την ουσία με όμορφο ποδόσφαιρο.

Παρακινούμενη από τους φίλους της που σημείωσαν το πρώτο εντός έδρας φετινό «sold out» η Μεγάλη Κυρία ήταν καταιγιστική στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο της αναμέτρησης, ψάχνοντας με μανία να ανοίξει το σκορ. Μετά το 20′ η Νέα Σαλαμίνα άρχισε κάπως να ισορροπεί, ενώ στο 27′ είχε δοκάρι μετά από λάθος που έγινε στην άμυνά μας. Στη συνέχεια το παιχνίδι πήρε ένα πολύ γρήγορο ρυθμό, με τις δυο ομάδες να ανεβοκατεβάζουν την μπάλα από τη μια εστία στην άλλη και να φτιάχνουν μερικές ξεκάθαρες ευκαιρίες για να σκοράρουν. Πιο τυχερή στάθηκε η φιλοξενούμενη, η οποία άνοιξε το σκορ στο 37′ με σουτ του Ατόρνο.

Στο 43′, ο Σκοπελίτης θα μαρκάρει αντικανονικά από πίσω τον Εντλοβού εντός περιοχής, με τον Νοτιοαφρικανό να στήνει την μπάλα στα 11 βήματα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο επιθετικός της Κυρίας θα ισοφαρίσει, στέλνοντας τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 1-1.

Πιο επιθετικά μπήκε η Νέα Σαλαμίνα στην επανάληψη, με την Ανόρθωση όμως να είναι η ομάδα που έχασε τις μεγάλες ευκαιρίες να βρεθεί μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά. Κι αφού το γκολ δεν ερχόταν, ο Άντρε Πάους έριξε στον αγώνα πρώτα τον Αβραάμ και στη συνέχεια τους Πελέ και Κουλούρη. Οι κινήσεις του από τον πάγκο για άλλη μια φορά καθοριστικές, αφού η συνεργασία των τριών έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο 82ο λεπτό. Ο Κουλούρης δέχτηκε την μπαλιά από τον Αβράαμ, προσπάθησε να σκοράρει ανεπιτυχώς, ο Πελέ πήρε το ριμπάουντ, ο Κουλούρης άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο Αβραάμ τελικά την έστειλε στο πλεκτό για το 2-1! Ο Αντρέας μάλιστα – μαζί με όλη την ομάδα -αφιέρωσε το τέρμα που σημείωσε στον άτυχο της χρονιάς, Ζοάο Βίκτορ,

Στο υπόλοιπο μέχρι τη λήξη του αγώνα, η Ανόρθωσις διαχειρίστηκε μαεστρικά το προβάδισμα, κυκλοφορώντας όμορφα την μπάλα, μη επιτρέποντας στην αντίπαλο να απειλήσει ουσιαστικά. Η λήξη του αγώνα, βρήκε παίχτες και οπαδούς να πανηγυρίζουν ένα ακόμα σημαντικό τρίποντο, έχοντας μάλιστα απολαύσει ένα θεαματικό και χορταστικό ντέρμπι.

Με τη νίκη αυτή η Ανόρθωσις παραμένει στην κορυφή του πίνακα μαζί με την ΑΕΚ, η προσοχή ωστόσο είναι στο πολύ δύσκολο παιχνίδι της Τετάρτης με αντίπαλο τον Εθνικό Άχνας, στο Δασάκι.

Ανόρθωσις (Άντρε Πάους): Κόπριβετς, Χόλγκερσον, Λαΐφης, Μόουρα, Σβέσχλεν, Μαϊσουράτζε, Ορλάντι (78′ Πελέ), Μαρτίνες, Κάλβο, Μακρής (69′ Αβραάμ), Εντλοβού (78′ Κουλούρης).

Κίτρινες: Ορλάντι (26′)

Φωτορεπορτάζ από την επίσημη σελίδα μας στο facebook:

Σχετικά Νέα