Καλή εμφάνιση και άνετη επικράτηση

Καλή εμφάνιση και άνετη επικράτηση

Στις επιτυχίες επέστρεψε η Ανόρθωσις στο τελευταίο παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής, κερδίζοντας μέσα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» τη μαχητική Πάφο με 5-1.

Η Ανόρθωσις μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 14ο λεπτό πήρε προβάδισμα στο σκορ με κεφαλιά του Εντλοβού, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε άψογα την σέντρα του Πελέ. Τρεις σπουδαίες ευκαιρίες για την Κυρία να διπλασιάσει το προβάδισμά της, με δράστες τους Ορλάντι στο 18′ και 26′ αλλά και τον Μαρτίνες στο 32ο λεπτό.

Με την έναρξη της επανάληψης, η Πάφος πίεσε ψηλά την ομάδα μας και στο 54′ ευτύχησε να ισοφαρίσει το σκορ, όταν το σουτ του Ματούκου εξωστρακίστηκε στον Μαϊσουράτζε και κατέληξε στα δίκτυα του εξουδετερωμένου Κόπριβετς. Η αντίδραση της Βαρωσιώτικης ομάδας ήταν άμεση. Μόλις στο 58′ ο Νούχου έβγαλε την σέντρα από αριστερά και ο Ορλάντι πλάσαρε ιδανικά σωστά τοποθετημένος στη μικρή περιοχή για το 2-1. Στο 70′ ο Κάλβο κέρδισε το πέναλτι στο μαρκάρισμα του Μακρή και ο Εντοβού που ανέλαβε την εκτέλεσή του ευστόχησε, «τελειώνοντας» ουσιαστικά τον αγώνα.

Διαφορετική άποψη ως προς το σκορ είχε ο Ευθύμιος Κουλούρης. Ο Ελλαδίτης φορ που πέρασε ως αλλαγή, «χτύπησε δις». Πρώτα με ένα πανέμορφο γκολ στο 89′ όταν σκόραρε με κοντινό γυριστό, εκμεταλλευόμενος το στρώσιμο του Αβραάμ στη σέντρα του Κάλβο. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Οικονόμου έβγαλε κάθετη προς τον  Κάλβο που γέμισε στην περιοχή, με τον Κουλούρη να διαμορφώνει το τελικό 5-1 με κοντινό πλασέ.

Με τη νίκη της, η ομάδα μας ανέβηκε στους 48 βαθμούς και την τρίτη  θέση, μόλις δύο βαθμούς κάτω από την κορυφή.

Ανόρθωσις (Άντρε Πάους): Κόπτιβετς, Μόουρα, Νούχου, Σβεχλέν, Βίκτορ (87′ Οικονόμου), Μαϊσουράτζε, Πελέ, Ορλάντι (80′ Αβραάμ), Μαρτίνες, Κάλβο, Εντλοβού (80′ Κουλούρης).

Κίτρινες: Μαϊσουράτζε (5η)

Σχετικά Νέα