Η «Μεγάλη Κυρία» σηματοδότησε το αθλητικό γίγνεσθαι του τόπου

Η «Μεγάλη Κυρία» σηματοδότησε  το αθλητικό γίγνεσθαι του τόπου

Στην αιώνια διαδρομή της, η Ανόρθωση διέπρεψε και υμνήθηκε και στον αθλητικό τομέα. Δημιούργησε ποδοσφαιρικές και αθλητικές ομάδες που ’γιναν θρύλοι και έφεραν δόξα. Η «Μεγάλη Κυρία» του κυπριακού ποδοσφαίρου, όπως είναι το προσωνύμιο που τη συνοδεύει, με τη δράση και τα επιτεύγματά της σηματοδότησε το αθλητικό γίγνεσθαι του τόπου μας. Μεγαλούργησε και διατηρήθηκε πρωταγωνίστρια.

Στο βιβλίο της ιστορίας του Συλλόγου μας, «Ένας αιώνας Ανόρθωσις Αμμοχώστου», που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά σε ειδική εκδήλωση στην «Πύλη Αμμοχώστου» στη Λευκωσία, την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016, η ώρα 19:30, καταγράφεται όλη η αθλητική ιστορία της Ανόρθωσης από το 1911 μέχρι 2011, με ειδικές ενότητες και πλήρεις στατιστικούς πίνακες που δημοσιεύονται για πρώτη φορά.

paiktes2

Ανάμεσα σε άλλα, στο βιβλίο περιλαμβάνονται αναλυτικά κεφάλαια για τον αθλητισμό στην Αμμόχωστο στις αρχές του 20ου αιώνα, τον ΓΣΕ, τη συμμετοχή της Ανόρθωσης στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα, στο Κύπελλο Κύπρου, στην Ασπίδα, στα Κύπελλα Ευρώπης και στην Εθνική Κύπρου. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις μεγάλες ποδοσφαιρικές και προπονητικές μορφές της Ανόρθωσης της εκατονταετίας. Η έκδοση περιλαμβάνει, επίσης, τους πρώτους ποδοσφαιριστές σε συμμετοχές και τέρματα, τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις όσο και στις ευρωπαϊκές.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στον συνολικό απολογισμό (1934 – 2011) η Ανόρθωση έχει σημειώσει 1000 νίκες κι έχει πετύχει 3708 τέρματα. Από όλους τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην Ανόρθωση ποσοστό 44% έχουν κερδίσει τίτλο φορώντας την φανέλα της ομάδας. Παρουσιάζονται επίσης αναλυτικά οι ποδοσφαιριστές με τους περισσότερους τίτλους.

karas

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου στην «Πύλη Αμμοχώστου» στη Λευκωσία, την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:30, είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι Ανορθωσιάτες ενώ με το πέρας της θα αρχίσει η διάθεση του βιβλίου. Η τιμή πώλησης έχει οριστεί στα €80.

Σχετικά Νέα