Τιμή στους ιδρυτές, αθλητές και ήρωες του Συλλόγου

Τιμή στους ιδρυτές, αθλητές και ήρωες του Συλλόγου

Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου «Ένας αιώνας Ανόρθωσις Αμμοχώστου» ο Σύλλογος τίμησε συμβολικά τρία πρόσωπα. Οι τιμές των συγκεκριμένων προσώπων αντανακλούν στους ιδρυτές, τους ποδοσφαιριστές και αθλητές του Συλλόγου και τους ήρωές του.

1. Μιχαλάκης Μιχαηλίδης: Ιδρυτικό μέλος του Αναγνωστηρίου, πρώτος ταμίας και μετέπειτα επί σειρά ετών γενικός γραμματέας, αλλά και πρώτος χορηγός του. Η τιμή αντανακλά και προς όλα τα ιδρυτικά μέλη της Ανόρθωσης.
Την πλακέτα παρέλαβε η θυγατέρα του Μιχαλάκη Μιχαηλίδη, Κλειώ Χατζηκώστα.

chatzikosta

2. Θεόφιλος Τουμάζος: Το πρώτο μέλος της Ανόρθωσης που έλαβε μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 1928, στο Άμστερνταμ, στο αγώνισμα της πάλης. Γιος του Θεόφιλου Τουμάζου είναι ο ήρωας Παναγιώτης Τουμάζου, ο οποίος έδωσε τη ζωή του για την Ελευθερία κατά τη διάρκεια του Αγώνα της ΕΟΚΑ. Η τιμή προς τον Θεόφιλο Τουμάζο αντανακλά τιμή τόσο προς τους αθλητές της Ανόρθωσης όσο και προς τους ήρωές της.
Την πλακέτα παρέλαβε ο εγγονός του, Γιώτης Χριστοφόρου.

christoforou

3. Ευγένιος Ζερβίδης Βοσκαρής: Ο αρχαιότερος εν ζωή ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης. Ήταν μέλος της ομάδας όταν κατέκτησε τους πρώτους τίτλους στην ιστορία της. Το Κύπελλο το 1949 και το πρωτάθλημα το 1950. Στη συνέχεια πανηγύρισε και πολλούς άλλους τίτλους. Η τιμή αντανακλά και προς όλους τους ποδοσφαιριστές, που υπηρέτησαν τον Σύλλογο.

voskaris

Σχετικά Νέα