Άστοχη και καταδικαστέα ενέργεια

Βιβλίο Ιστορίας Συλλόγου

Είναι με μεγάλη έκπληξη αλλά και θλίψη, που είδαμε τον Πρόεδρο της ΚΟΠ ενδεδυμένο με την τουρκική ημισέληνο, στα πλαίσια φιλικής ποδοσφαιρικής αναμέτρησης στην οποία έλαβε μέρος, στην Κωνσταντινούπολη.

Κατανοούμε την ανάγκη ο Πρόεδρος της ΚΟΠ να εκπροσωπεί την Ομοσπονδία και κατ’ επέκταση την Κύπρο σε διεθνή φόρα και συνέδρια, πλην όμως διερωτούμαστε κατά πόσον ο κ. Κουτσοκούμνης κατανοεί ότι εκπροσωπεί μια χώρα η οποία βρίσκεται κατά 37% υπό κατοχή, μετά τη βάρβαρη τουρκική εισβολή. Μια χώρα που μετρά ήρωες και αγνοούμενους από το καλοκαίρι του 1974, της οποίας πέραν των 200 χιλιάδων κατοίκων εξακολουθούν να είναι πρόσφυγες εξ αιτίας της συνεχιζόμενης μέχρι σήμερα κατοχής, η οποία φέρει ως σφραγίδα την ημισέληνο. Η ίδια η Ομοσπονδία της οποίας ο κ. Κουτσοκούμνης προεδρεύει, περιλαμβάνει ουκ ολίγα προσφυγικά σωματεία, τα οποία πληγώνονται διπλά από τέτοιου είδους άστοχες και καταδικαστέες ενέργειες.

Οι θεσμοί και αξιωματούχοι του ποδοσφαίρου, οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο επιλέγουν να ενεργούν και να συμπεριφέρονται τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου προκειμένου να μην σκανδαλίζουν το εσωτερικό και να μην εκπέμπουν λανθασμένα μηνύματα στο εξωτερικό.

Ευελπιστούμε ότι ο κ. Κουσοκούμνης θα κατανοήσει το ατόπημα στο οποίο υπέπεσε και θα απολογηθεί στον φίλαθλο κόσμο της Κύπρου αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για τις συνέπειες των ενεργειών του.

Σχετικά Νέα