Έκθεση πεπραγμένων Ιουνίου 2015 – Μαρτίου 2016

Βίντεο από τα εγκαίνια των γραφείων

Ακολουθεί έκθεση πεπραγμένων της ποδοσφαιρικής εταιρείας για την περίοδο Ιουνίου 2015 – Μαρτίου 2016:

  1. Τέλος προηγούμενης ποδοσφαιρικής χρονιάς

Η περσινή χρονιά ολοκληρώθηκε με την Ανόρθωση να πετυχαίνει τον στόχο της εισόδου στην εξάδα, να μην μπορεί ωστόσο να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αιτίες γι’ αυτό, αφ ενός το πολύ κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, αφ ετέρου η έλλειψη βάθους στον πάγκο που στοίχισε όταν ήρθαν οι απώλειες σε έμψυχο δυναμικό από τραυματισμούς, κάρτες και κόπωση.

  1. Στόχος περιόδου 2015/16

Στόχος τη νέα περίοδο, ήταν η ομάδα να βελτιωθεί στις περσινές αδυναμίες, προκειμένου να κερδίσει την έξοδο στην Ευρώπη, παραμένοντας μέσα στα αυστηρά πλαίσια του προϋπολογισμού, μειώνοντας περαιτέρω το χρέος. Σταθερή η προσήλωση σε μια ομάδα που θα παίζει καλό κι ελκυστικό ποδόσφαιρο, διατηρώντας ταυτόχρονα χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Θελήσαμε ωστόσο να προσθέσουμε ποιότητα αλλά και βάθος στο ρόστερ.

  1. Πρόσωπα

Η επιλογή στο ποδοσφαιρικό κομμάτι ήταν να συνεχίσουμε με τον προπονητή μας κ. Άντρε Πάους ενώ προχωρήσαμε στην πρόσληψη νέου τεχνικού διευθυντή, του κ. Σταν Φαλξ.

Κατά την καλοκαιρινή περίοδο έγιναν 10 μετεγγραφές, ακολουθώντας αυστηρά το πρωτόκολλο που έχει θεσπιστεί στην ομάδα. Αποκτήθηκαν οι ποδοσφαιριστές Εντλοβού, Γκάμπριελ, Κόπριβετς, Σβεχλέν, Πελέ, Ορλάντι και Ζοάο Βίκτορ ενώ δανεικοί ήρθαν οι Τζανακάκης, Κουλούρης και Μαρτίνες.

  1. Κύπριοι ποδοσφαιριστές

Ταυτόχρονα, συνεχίσαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε στον Κύπριο ποδοσφαιριστή, τον οποίο εμπράκτως θα στηρίξουμε προκειμένου σταδιακά η ομάδα να «Κυπροποιηθεί» σε μεγάλο βαθμό. Στα πλαίσια αυτά, τρεις νεαροί ποδοσφαιριστές των Ακαδημιών μας ακολούθησαν την πρώτη ομάδα στην προετοιμασία με ένα εξ αυτών να μένει μέχρι και σήμερα μαζί με την πρώτη ομάδα και να συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις. Πρόκειται για τον 16χρονο Χρίστο Χ’’Πασχάλη ο οποίος έχει εξασφαλίσει μάλιστα και επαγγελματικό συμβόλαιο από την Ανόρθωση!

  1. Ακαδημίες – Εγκαταστάσεις – Υποδομές

Στα πλαίσια της ανάπτυξης του Κύπριου ποδοσφαιριστή, συνήψαμε συμφωνία με την εταιρεία GLOBAL FOOTBALL SOLUTIONS (GFS) η οποία δραστηριοποιείται παγκοσμίως σε θέματα ανάπτυξης και αξιοποίησης ποδοσφαιριστών. Η συνεργασία, σε πρώτη φάση, προνοεί την εγκαθίδρυση και αξιοποίηση συγκεκριμένου προγράμματος εκπαίδευσης και ανάπτυξης ποδοσφαιριστών το οποίο έρχεται να ενσωματωθεί και να αναβαθμίσει την υφιστάμενη λειτουργία των ποδοσφαιρικών μας ακαδημιών παγκύπρια. Ταυτόχρονα, σχεδιάζεται η κατασκευή ενός νέου σύγχρονου Αθλητικού Κέντρου το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων γηπεδικές και υποστηρικτικές εγκαταστάσεις και το οποίο προγραμματίζεται να είναι έτοιμο εντός του 2018. Με αυτό, οι Ακαδημίες μας θα καταστούν οι πλέον αξιοζήλευτες από πλευράς εγκαταστάσεων όχι μόνο στην Κύπρο αλλά στην ευρύτερη περιοχή.

Μιλώντας για τις Ακαδημίες, πρέπει να αναφέρουμε ότι η ομάδα U-21 κατέλαβε την 3η θέση στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Νέων ενώ συμμετέχει στο αντίστοιχο Κύπελλο. Η δε ομάδα μας U-17 κατετάγη 2η στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Παίδων.

Επιπλέον, πέντε ομάδες μας έχουν προκριθεί στα πρωταθλήματα Elite και Premier της ΚΟΠ.  Πιο συγκεκριμένα, η συμμετοχή τους επετεύχθη ως εξής:

  • Η U-17 Elite κατέλαβε την πρώτη θέση στο προαιρετικό πρωτάθλημα Λεμεσού/Πάφου.
  • Η U-17 Premier κατετάγη τρίτη στον Β’ όμιλο Λάρνακας/Λευκωσίας.
  • Η U-15 Elite εξασφάλισε την πρόκρισή στο Elite με νίκη στα μπαράζ επί της Νέας Σαλαμίνας με 2-0, αφού κατετάγη δεύτερη στον Α’ όμιλο Λάρνακας/Αμμοχώστου.
  • Η U-13 Elite εξασφάλισε την πρώτη θέση στον Α’ όμιλο Λάρνακας/Αμμοχώστου
  • Η U-13 Premier κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον Α’ όμιλο Λεμεσού/Πάφου.

Πέραν από τις αγωνιστικές επιτυχίες, αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι οι ποδοσφαιριστές μας να διαγωνίζονται στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι, με ήθος και σεβασμό στον αντίπαλο, τιμώντας το όνομα και τα χρώματα του Συλλόγου Ανόρθωσις Αμμοχώστου.

  1. Διεκδίκηση προεδρίας της ΚΟΠ

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πιστή σε θέσεις αρχών, η Ανόρθωσις πρωτοστάτησε στην προσπάθεια για αλλαγή στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Προχώρησε στην αναζήτηση συμμαχιών προκειμένου να φέρει μια νέα εποχή στον χώρο και εργάστηκε σκληρά προκειμένου να καταρτίσει για πρώτη φορά στα χρονικά συγκεκριμένο πρόγραμμα με 12 πυλώνες-κεφάλαια μεταρρυθμίσεων καθώς και δεκάλογο για τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης.

Το βαρύ φορτίο ανέλαβε ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Χαράλαμπος Μανώλη, ο οποίος παρουσίασε την πρότασή του και πρόταση της Ανόρθωσης για την προεδρία της ΚΟΠ, η οποία μεταξύ άλλων περιελάμβανε:

  • 20 μέτρα για την οικονομική Αναζωογόνηση των Συλλόγων
  • 12 τρόπους καλύτερης εμπορικής διαχείρισης και αξιοποίησης του προϊόντος
  • 11 διαδικασίες εσωτερικής διακυβέρνησης και χρηστής διοίκησης
  • 10 βήματα για βελτίωση των Επιτροπών της ΚΟΠ και των Δικαστικών Οργάνων της Ομοσπονδίας
  • 9 διορθώσεις στους κανονισμούς για την πιο εύρυθμη λειτουργία των διοργανώσεων
  • 10 μέτρα για τη διαιτησία
  • 8 προγράμματα για καλυτέρευση και αξιοποίηση των εγκαταστάσεων
  • 9 βήματα για εξιδανίκευση των σχέσεων ΚΟΠ με Σωματεία και ΠΑΣΠ
  • 11 προτάσεις που αφορούν Ακαδημίες, ανάπτυξη των ποδοσφαιριστών και τους Κύπριους παίχτες
  • 8 βελτιώσεις στον τρόπο με τον οποίο αντικρίζεται η Εθνική ομάδα
  • 7 εισηγήσεις για το γυναικείο ποδόσφαιρο και το φούτσαλ
  • 4 βήματα για την ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας του κυπριακού ποδοσφαίρου

Παρότι η υποψηφιότητα Μανώλη δεν κατόρθωσε τελικά να πετύχει τον στόχο της, αναγνωρίστηκε από όλους η προσήλωση της Ανόρθωσης σε θέσεις αρχών και η ειλικρινής και θαρραλέα προσπάθειά της να βελτιώσει το κυπριακό ποδόσφαιρο. Μάλιστα, αρκετά από τα μέτρα και εισηγήσεις που πρότεινε ο Σύλλογός μας, χαιρετίστηκαν από τον επανεκλεγέντα πρόεδρο Κώστα Κουτσοκούμνη και είτε εφαρμόστηκαν είτε πρόκειται να εφαρμοστούν.

  1. Πορεία ομάδας

Η ποδοσφαιρική ομάδα είχε μια σχεδόν αλάνθαστη πορεία στον πρώτο γύρο, με μοναδικό μελανό στίγμα τον μη διεξαχθένα αγώνα στο Τσίρειο με τον Απόλλωνα. Ενέργειες των γηπεδούχων, δική μας ολιγωρία και απερισκεψία μερίδας φιλάθλων οδήγησε στην απώλεια τριών υπερπολύτιμων βαθμών, κάτι που  δεν έγινε κατορθωτό να ανατραπεί στις δίκες-παρωδίες που ακολούθησαν σε Δικαστική και Εφετείο.

Στον δεύτερο γύρο η ομάδα ξεκίνησε με κοιλιά και τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες, ωστόσο ο προπονητής και η τεχνική ομάδα στηρίχθηκαν και έγινε προσπάθεια αναστροφής του κλίματος και ενίσχυσης με μετεγγραφές.

  1. Ενίσχυση Ιανουαρίου

Αναγνωρίζοντας ότι η ομάδα ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος με συγκάτοικο την ΑΕΚ, παραμένοντας αήττητη εντός γηπέδου και έχοντας μάλιστα και τον μηδενισμό του Τσιρείου, θεωρήθηκε ότι θα μπορούσε να στοχεύσει τον τίτλο του πρωταθλητή. Σε συνεννόηση με τεχνικό επιτελείο και τεχνικό διευθυντή, έγινε προσπάθεια ενίσχυσης στις θέσεις που κρίθηκε απαραίτητο. Απεχώρησαν οι Βέγκα και Αμπουρτζάνια ενώ αποκτήθηκαν οι Κίττος, Γκονζάλβες και Μανζορό. Επιχειρήθηκε να αποκτηθεί επιπλέον ο Πίντο, πλην όμως λόγω ολιγωρίας δεν κατέστη κατορθωτό να εγγραφεί εγκαίρως.

  1. Κακή πορεία

Τα αποτελέσματα της ομάδας στον δεύτερο γύρο δεν ήταν ανάλογα με αυτά του πρώτου και παρότι υπήρξαν κάποιες αναλαμπές, η  κακή πορεία δεν ανεκόπη, το κύπελλο χάθηκε από στόχος και στα πλαίσια διορθωτικών μέτρων, ως έσχατη λύση, λύθηκε η συνεργασία με τον κ. Πάους. Προσελήφθη στη θέση του ο κ. Ζόραν Μιλίνκοβιτς, ο οποίος ωστόσο απέτυχε να αλλάξει οτιδήποτε, αφού η κατάσταση μάλλον εξελισσόταν ακόμα χειρότερη.

  1. Νέα διορθωτική κίνηση

Προκειμένου να διασωθεί το ευρωπαϊκό εισιτήριο – που ήταν ο αρχικός στόχος της χρονιάς – η διοίκηση προχώρησε στην πρόσληψη του κ. Νεόφυτου Λάρκου, μέχρι το τέλος της περιόδου. Σαφής η προσπάθεια επαναφοράς της πειθαρχίας και επιστροφής στις επιτυχίες, με ένα προπονητή γνώστη της ομάδας αλλά και της κυπριακής πραγματικότητας.

  1. Πολιτισμός

Τον Μάρτιο του 2016, κυκλοφόρησε επιτέλους το βιβλίο ιστορίας του Συλλόγου μας «Ένας Αιώνας Ανόρθωσις Αμμοχώστου». Πολύτιμο φυλακτό για κάθε Ανορθωσιάτη, για κάθε Βαρωσιώτη, για κάθε Έλληνα της Κύπρου. Ένα θαυμάσιο και ογκώδες έργο, το οποίο τεκμηριώνει γραπτώς πλέον την ιστορία του Συλλόγου μας. Φωτίζει αθέατες πλευρές της ιστορίας του, αποκαλύπτει γεγονότα που δεν ήταν γνωστά και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την αθλητική ιστορία του τόπου.

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου έγινε σε μια ιδιαίτερα λαμπρή τελετή στην Πύλη Αμμοχώστου, παρουσία της Αυτού Εξοχότητος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, πλήθους επισήμων και αγνών Ανορθωσιατών και Αμμοχωστιανών.

  1. Κοινωνική Δράση

Όπως κάθε χρόνο, η Ανόρθωσις ανέπτυξε πλούσια κοινωνική δράση. Πέραν των επισκέψεων σε νοσοκομεία ή σχολεία και των εκδρομών εκπαιδευτηρίων στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», ξεχωρίζουν η διοργάνωση της ετήσιας αιμοδοσίας στα γενέθλια του Συλλόγου και η λήψη δειγμάτων εθελοντών δοτών μυελού των οστών για το «Καραΐσκάκειο». Επιπλέον, γυρίστηκε φιλμάκι των ποδοσφαιριστών μας που παροτρύνουν τους νέους να υπηρετούν κανονικά την στρατιωτική τους θητεία ενώ ποδοσφαιριστές μας συμμετείχαν στο φιλμάκι της ΚΟΠ κατά του ρατσισμού. Σταθερή η φυσική παρουσία αντιπροσωπείας μας στην Καρπασία, δίπλα στους Εγκλωβισμένους μας.

Κοντά σ’ αυτά, φέτος πετύχαμε να διοργανώσουμε με μεγάλη επιτυχία  πρόγραμμα Erasmus χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα, η Ανόρθωσις μέσω του πανευρωπαϊκού δικτύου EFDN – στο συμβούλιο του οποίου κατέχει την θέση του Γραμματέα –  ανέλαβε να φιλοξενήσει το πρόγραμμα «Σπάζοντας τα τείχη μέσω του ποδοσφαίρου».

Στις εγκαταστάσεις μας, φιλοξενήθηκαν παιδιά 16 με 23 ετών, τα οποία συμμετέχουν στα Προγράμματα Κοινωνικής Ευθύνης των Ολλανδικών Feyenoord και Vitesse, της Νορβηγικής Valerenga και της Ισραηλινής Hapoel Tel Aviv. Πρόκειται για παιδιά που αντιμετωπίζουν κοινωνικά, μαθησιακά, οικονομικά, οικογενειακά ή άλλα προβλήματα και συμμετέχουν στις δράσεις των προαναφερθέντων Συλλόγων.

Επίσης, είχαμε την ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενήσουμε, κατόπιν άδειας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, έξι εγκλωβισμένους μαθητές μας από το γυμνάσιο/λύκειο Ριζοκαρπάσου, οι οποίοι βιώνουν έντονα το φαινόμενου του κοινωνικού αποκλεισμού. Όλοι οι συμμετέχοντες, είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν άμυνες και τρόπους αντιμετώπισης των ζητημάτων που τους ταλανίζουν, μέσα από διάφορες τεχνικές που διδάχτηκαν στις εγκαταστάσεις του «Αντώνης Παπαδόπουλος». Ταυτόχρονα, τους δόθηκε η ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν, να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να παίξουν και φυσικά να διασκεδάσουν.

Στα πλαίσια του προγράμματος, διαφωτίσαμε τους επισκέπτες μας για το πρόβλημα εισβολής και κατοχής της πατρίδας μας και την ομηρία της πόλης μας από τους Τούρκους. Οι δε μαθητές μας από το Ριζοκάρπασο, έδωσαν στους ξένους να αντιληφθούν με γλαφυρό τρόπο την πραγματικότητα στην χερσόνησο της Καρπασίας.

Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου, θεωρεί το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης του Συλλόγου μέρος της καθημερινής του λειτουργίας και θα συνεχίσει την δραστηριοποίησή της με τέτοιου είδους δράσεις και προγράμματα, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

  1. Εθελοντισμός

Ένας από τους μη αθλητικούς στόχους της περιόδου, ήταν η ανάπτυξη του Εθελοντισμού. Παρότι δεν συγκεντρώσαμε τους μεγάλους αριθμούς εθελοντών, εντούτοις είναι σημαντικό ότι έγινε η αρχή. Αρκετοί Ανορθωσιάτες έχουν επιδείξει ζωηρό ενδιαφέρον και προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στην ομάδα. Ιδιαίτερα κατά τις ημέρες των εντός έδρας αγώνων, εθελοντές βοηθούν στην οργάνωση του αγώνα, τη διαχείριση εισιτηρίων, την εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεων, την συλλογή φωτογραφιών και βίντεο από το γήπεδο και την προβολή τους στα κοινωνικά δίκτυα.

Ευελπιστούμε το Κίνημα Εθελοντών της Ανόρθωσης να γιγαντωθεί μέσα στα επόμενα χρόνια και να αποκτήσει διαρκή και σημαίνοντα ρόλο στη λειτουργία του Συλλόγου. Επιθυμία μας είναι η διασύνδεση του Κινήματος με τα Προγράμματα Κοινωνικής Ευθύνης της Ανόρθωσης.

  1. Διοικητικό μοντέλο

Σημαντικό έργο, έχει γίνει και στο διοικητικό και οργανωτικό κομμάτι του Συλλόγου, πάντοτε λαμβάνοντας υπόψιν το τρίπτυχο επαγγελματισμός, χρηστή διοίκηση, διαφάνεια. Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου δουλεύει πλέον σε επαγγελματική βάση και παραμένει πιστή στο τριετές πλάνο που έχουμε εξαγγείλει και εφαρμόζεται πιστά, με Σύλλογο και εταιρεία να έχουν αρμονικές και αγαστές σχέσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αναζητεί τον κατάλληλο Εκτελεστικό Πρόεδρο, με πείρα στα αθλητικά/ποδοσφαιρικά θέματα και με διοικητικά προσόντα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην οικονομική διαχείριση.

  1. Οικονομικός τομέας

Στον οικονομικό τομέα, έχουμε κατορθώσει για ακόμα μια χρονιά να μειώσουμε το χρέος του Συλλόγου αλλά και να ανταποκριθούμε σε πολλές έκτακτες υποχρεώσεις που παρουσιάστηκαν.

Τα έξοδα της περιόδου Ιανουάριος 2015 μέχρι τέλος Μαρτίου 2016 ανήλθαν στα €5,2 εκατομμύρια. Το καθαρό μισθολόγιο ποδοσφαιρικού τμήματος (ποδοσφαιριστών και τεχνικής ηγεσίας) για την δεκαμηνία Αύγουστος 2015 – Μάιος 2016 θα ανέλθει στα  €2,3 εκ. Τα αντίστοιχα έσοδα ήταν €4,1εκ.

Μόνο μέσα στο 2015, καταβάλαμε για τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις μας προς το κράτος από προηγούμενα χρόνια (2007-2013), €103 χιλιάδες για Κοινωνικές Ασφαλίσεις και €351 χιλιάδες για Φόρους.

Να ενημερώσουμε προς αποφυγήν εφησυχασμού, ότι εξακολουθούμε να οφείλουμε τα ποσά των €236 χιλιάδων για Κοινωνικές Ασφαλίσεις, €1,7 εκατομμυρίων για Φόρο Εισοδήματος και €738 χιλιάδες στον ΦΠΑ για την περίοδο 2007-2013.

Για τα δάνεια προς Συνεργατικά και Τραπεζικά ιδρύματα πληρώθηκαν μέσα στο 2015 συνολικά €479 χιλιάδες ενώ απομένουν χρέη στα αντίστοιχα ιδρύματα ύψους ακόμα €1,5 εκατομμυρίου.

Συνολικά, μέσα στο 2015 αποπληρώσαμε χρέος σε Τράπεζες και Κράτος (περιόδου 2007-2013) ύψους ενός εκατομμυρίου ενώ το υπόλοιπο ανέρχεται σε περίπου €4 εκατομμύρια.

Θυμίζουμε ότι ενώπιον οποιουδήποτε δικαστικού οργάνου δεν εκκρεμούν άλλες υποθέσεις αθλητικής φύσεως που αφορούν ποδοσφαιριστές ή προπονητές οι οποίοι αξιώνουν χρήματα από την Ανόρθωση και καμιά τέτοια υπόθεση δεν προέκυψε τα τελευταία τρία χρόνια, επί της παρούσας διοίκησης.

Επιπλέον, μέσα στο 2015 πληρώθηκαν €25 χιλιάδες για τον Σεϊρού, €46 χιλιάδες για τον Μπάκλεϊ, €209’450 για τον Περόνε, €104’588 για τον Κοβαλέφκσι και €250 χιλιάδες για τον Στόιλοφ, για την εξόφληση του οποίου απομένουν άλλες €60 χιλιάδες οι οποίες θα αποδοθούν μέχρι τον Ιούλιο.

 

pinax_15-1

 

Συνεπείς, οφείλουμε να παραμείνουμε στις δόσεις που πληρώνουμε σε FIFA/CAS, Κράτος και τραπεζικά ιδρύματα μετά την αναδιάρθρωση των δανείων μας για να παραμείνουν εξυπηρετούμενα. Ταυτόχρονα, απαιτείται να είμαστε εναρμονισμένοι με τις τρέχουσες υποχρεώσεις μας σε ποδοσφαιριστές, προπονητές, το κράτος και άλλους πιστωτές.

Την 31η Δεκεμβρίου 2015, ημέρα κατά την οποία έκλεισαν οι λογαριασμοί που θα παρουσιαστούν στη Γενική Συνέλευση, το συνολικό χρέος του Συλλόγου ήταν κάτω από €7 εκατομμύρια ευρώ, έναντι €9,7 εκατομμυρίων που είχαμε ένα χρόνο προηγουμένως, €11,9 δυο χρόνια πριν και €17εκ όταν είχαμε πρωτοαναλάβει.

diagramma-15-1

 

 

  1. Οικονομική προσφορά

Αν παραμείνουμε πιστοί στον σχεδιασμό μας, το χρέος του Συλλόγου θα συνεχίσει σταδιακά να μειώνεται ενώ με το ίδιο μισθολόγιο η ομάδα θα γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστική, φτάνοντας τελικά εκεί που τη θέλουμε: πρωταγωνίστρια, πρωτοπόρα, πρωταθλήτρια. Το μεγάλο στοίχημα στο οικονομικό κομμάτι για τη νέα χρονιά, είναι να αυξήσουμε σημαντικά τα έσοδα μας, για να μην απαιτούνται διαρκώς ενέσεις ρευστότητας.

Απαραίτητη για την επίτευξη αυτού του στόχου, είναι η συνεισφορά του κόσμου. Αν πραγματικά, οι 50 χιλιάδες Ανορθωσιάτες που υπάρχουν μόνο στην Κύπρο, στερούνταν από ένα καφέ τη βδομάδα και τον προσέφεραν στην ομάδα μας για ένα χρόνο… αυτό θα μεταφραζόταν σε εκμηδένιση του χρέους!

 

 

Σχετικά Νέα