Ενάντια στον ρατσισμό και τον σχολικό εκφοβισμό

Ενάντια στον ρατσισμό και τον σχολικό εκφοβισμό

Προσκεκλημένα στην ημερίδα του Β’ Δημοτικού Σχολείου Αυγόρου σήμερα το πρωί, ήταν τα προσφυγικά Σωματεία της πόλη μας, Νέα Σαλαμίνα και Ανόρθωσις. Οι ποδοσφαιριστές Ανδρέας Κίττος και Δημήτρης Οικονόμου από την Ανόρθωση και Χρύσανθος Μάντζιαλος και Ανδρέας Λεμέσιος από τη Νέα Σαλαμίνα, βρέθηκαν κοντά στους νεαρούς μαθητές και τους μίλησαν για τα ανησυχητικά φαινόμενα του ρατσισμού και του σχολικού εκφοβισμού.

Μεταφέροντας τις εμπειρίες τους μέσα από τον αθλητισμό, οι τέσσερις ποδοσφαιριστές εξήγησαν ότι κοινή βάση για την καταπολέμηση των δύο φαινομένων, είναι ο σεβασμός στη διαφορετικότητα. Είτε μέσα στο γήπεδο είτε σε μια αίθουσα διδασκαλίας είτε έξω στον δρόμο, όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και απολαμβάνουν ακριβώς των ίδιων δικαιωμάτων αλλά έχουν και τις ίδιες υποχρεώσεις.

Οι ποδοσφαιριστές εκμυστηρεύτηκαν ακόμα και περιστατικά κατά τα οποία και οι ίδιοι υπήρξαν θύματα σχολικού εκφοβισμού, καλώντας τους μαθητές να μην ντρέπονται να αναφέρουν παρόμοια περιστατικά αλλά και να μην αδιαφορούν σε καμιά περίπτωση όταν τα βλέπουν να συμβαίνουν μπροστά τους.

Όντας προσφυγικά Σωματεία, τόσο η Νέα Σαλαμίνα όσο και η Ανόρθωσις έχουν βιώσει εκφάνσεις ρατσισμού και τάσσονται αναφανδόν απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Όσο πιο νωρίς γίνεται κατορθωτή η αντιμετώπισή τους μέσα από τα ίδια τα σχολεία, τόσο το καλύτερο, εξ ου και καλωσορίζουμε αλλά και επικροτούμε παρόμοιες πρωτοβουλίες, όπως αυτή του Β΄Δημοτικού Αυγόρου.

Φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση στην επίσημη σελίδα μας στο facebook.

 

Σχετικά Νέα