Φιλοξενία παιδιών Ειδικών Μονάδων Λυκείων

Φιλοξενία παιδιών Ειδικών Μονάδων Λυκείων

Τις εγκαταστάσεις της Ανόρθωσης στο Στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος επισκέφθηκαν μαθητές και μαθήτριες των Ειδικών Μονάδων Λυκείων της Λάρνακας, μαζί με τους καθηγητές  και συνοδούς τους, στα πλαίσια της θεματικής ενότητας «Υγιής Αθλητισμός – Ευγενής Άμιλλα».

Οι νεαροί μας φίλοι, ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο εγκαταστάσεων Νικόλα Βασιλείου στις αθλητικές εγκαταστάσεις και άλλους χώρους του «Αντώνης Παπαδόπουλος», αθλήθηκαν και έπαιξαν ποδόσφαιρο στον αγωνιστικό χώρο, ανέλαβαν ρόλους προπονητών, ποδοσφαιριστών και δημοσιογράφων σε μια προσομοίωση διάσκεψης τύπου μετά το τέλος αγώνα και «ανέκριναν» τους ποδοσφαιριστές μας Ανδρέα Μακρή και Φύτο Κυριάκου. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης, φωτογραφήθηκαν με τα παιδιά και παρουσίασαν τον τρόπο ζωής ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή, καθώς και το πώς μπορούν να συνταιριάξουν στρατιωτική θητεία, σπουδές και επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Στη συνέχεια, οι μαθητές συζήτησαν για την έννοια της ευγενούς άμιλλας, «fair play». Τόσο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τους στο σχολείο, όσο και κατά την επίσκεψή τους στο γήπεδο ανέλυσαν ευρύτερα την ερμηνεία της φράσης αυτής, κατανοώντας ότι η τίμια προσπάθεια του αθλητή, ακόμη κι αν νικηθεί, θεωρείται μεγαλύτερη των πάντων. Μίλησαν για τη συνεργασία, τον υγιή συναγωνισμό, την επιδίωξη της νίκης με θεμιτά και έντιμα μέσα, καθώς και το σεβασμό έναντι του αντιπάλου. Κοντά σ’ αυτά, οι μαθητές επισκέφθηκαν και γνώρισαν το Μουσείο της Ανόρθωσης μέσα από ένα εκπαιδευτικό παιγνίδι μουσειακής αγωγής ενώ έγραψαν με ενθουσιασμό τα συναισθήματά τους στο Βιβλίο Επισκεπτών του Μουσείου.

Τέλος, πριν αποχωρήσουν, πήραν αναμνηστικά δωράκια και μας ανταπέδωσαν με ένα τεράστιο χαμόγελο που αποκάλυπτε με τον καλύτερο τρόπο τα όσα σημαντικά και ευχάριστα απεκόμισαν από την επίσκεψή τους στο γήπεδο και το Μουσείο της ομάδας μας.

Ευχαριστούμε θερμά τα παιδιά και τους συνοδούς τους που μας επισκέφθηκαν, τις διευθύνσεις των σχολείων τους καθώς και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με τις λειτουργούς του.  Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου είναι πάντα πρόθυμη να συμμετέχει σε τέτοιου είδους προγράμματα, στα πλαίσια της κοινωνικής μας δράσης.

Σχετικά Νέα