Λεπτομέρειες για την Εκλογική Γενική Συνέλευση

Βιβλίο Ιστορίας Συλλόγου

Την Τετάρτη 25 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, η οποία θα είναι εκλογική. Πιο κάτω, παρατίθενται οι σχετικές πρόνοιες του Καταστατικού αναφορικά με τις υποψηφιότητες και την εκλογική διαδικασία:

 

  1. Η Εκλογή των 15 Αιρετών Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου (οκτώ της Εκτελεστικής Επιτροπής και άλλων επτά Συμβούλων) γίνεται σε Γενική Συνέλευση για την οποία έχει δοθεί η σχετική ειδοποίηση.
  1. Οι Σύμβουλοι που εκλέγονται σε μία Γενική Συνέλευση θα κατέχουν τη θέση Συμβούλου μέχρι την δεύτερη Ετήσια Γενική Συνέλευση μετά την Ετήσια Συνέλευση στην οποία θα έχουν εκλεγεί.
  1. Υποψήφιος για εκλογή στη θέση μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου μπορεί να είναι οποιοδήποτε Μέλος το οποίο είναι Τακτικό, Πρεσβύτερο, Αθλητικό, Επίλεκτο ή Επίτιμο (με την έγκριση Γενικής Συνέλευσης) Μέλος του Συλλόγου για τουλάχιστον 12 μήνες και έχει εξοφλημένες τις υποχρεώσεις του προς το Σύλλογο.
  1. Τα πιο πάνω αναφερόμενα κριτήρια για υποψηφιότητα, θα πρέπει να ικανοποιούνται κατά την ημέρα υποβολής της υποψηφιότητας του Μέλους για οποιαδήποτε θέση στο Δ.Σ. του Συλλόγου.
  1. Οι υποψηφιότητες για εκλογή στο Δ.Σ. θα πρέπει να υποβάλλονται τουλάχιστον 96 ώρες πριν την ώρα που καθορίστηκε για τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης, στην οποία θα γίνει εκλογή.
  1. Κάθε υποψηφιότητα υποβάλλεται στο καθορισμένο από τον Σύλλογο έντυπο και πρέπει να συνοδεύεται από δήλωση υποστήριξης υπογεγραμμένη από τουλάχιστον δυο Μέλη που δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας.
  1. Νοείται ότι, όταν η προθεσμία για υποβολή υποψηφιότητας εκπνέει σε ημερομηνία η οποία είναι Σάββατο ή Κυριακή ή/και Δημόσια Αργία τότε η εκπνοή υποβολής υποψηφιότητας μεταφέρεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα.
  1. Οι υποψηφιότητες (και η εκλογή) των οκτώ μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής θα γίνονται μέσω ολοκληρωμένου συνδυασμού (“ο Συνδυασμός”).
  1. Στην ψηφοφορία για την εκλογή της Εκτελεστικής Επιτροπής (που θα γίνεται ξεχωριστά από την ψηφοφορία για εκλογή των υπόλοιπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου) κάθε Μέλος του Συλλόγου που παρευρίσκεται στη Γενική Συνέλευση και έχει δικαίωμα ψήφου, υποχρεούται να ψηφίσει έναν από τους υποψήφιους Συνδυασμούς.
  1. Οι υποψηφιότητες για τις θέσεις των υπόλοιπων 7 (επτά) μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου (“οι Επιπρόσθετοι Σύμβουλοι”) θα υποβάλλονται χωριστά μέσω ξεχωριστού εντύπου του Συλλόγου για τον κάθε υποψήφιο.
  1. Η εκλογή Επιπρόσθετων Συμβούλων θα γίνεται ξεχωριστά από την εκλογή Συνδυασμού για τη Εκτελεστική Επιτροπή.
  1. Στην ψηφοφορία για την εκλογή των 7 (επτά) Επιπρόσθετων Συμβούλων κάθε Μέλος του Συλλόγου που παρευρίσκεται στη Γενική Συνέλευση και έχει δικαίωμα ψήφου θα πρέπει υποχρεωτικά να ψηφίσει από 4 (τέσσερις) μέχρι 7 (επτά) υποψήφιους.
  1. Μετά την καταμέτρηση των ψήφων για κάθε ξεχωριστή ψηφοφορία:

(α)       τα 8 (οκτώ) μέλη του Συνδυασμού που πήρε τους περισσότερους ψήφους, και

(β)       οι 7 (επτά) πρώτοι υποψήφιοι για τη θέση Επιπρόσθετου Συμβούλου που πήραν, κατά σειρά, τους περισσότερους ψήφους

θα θεωρούνται το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

  1. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι για τη θέση Επιπρόσθετου Συμβούλου που δεν εξελέγησαν θα θεωρούνται, με τη σειρά ψήφων που έχουν πάρει, σαν επιλαχόντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
  1. Τα έντυπα υποψηφιοτήτων είτε Συνδυασμών είτε Επιπρόσθετων Συμβούλων ελέγχονται, μετά τη λήξη υποβολής υποψηφιοτήτων, από το Σύλλογο και οι υποψηφιότητες αν είναι έγκυρες, επικυρώνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου στην τελευταία του Συνεδρία πριν από την σχετική Εκλογική Γενική Συνέλευση και ανακοινώνονται 48 τουλάχιστον ώρες πριν από τη Γενική Συνέλευση.
  1. Εκπρόθεσμες υποψηφιότητες είτε Συνδυασμού είτε Επιπρόσθετου Συμβουλίου θεωρούνται άκυρες και σαν μη υποβληθείσες.
  1. Σε περίπτωση που κατά την γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, ένας υποψήφιος και/ή ένας Συνδυασμός δεν πληροί τα απαιτούμενα από το Καταστατικό κριτήρια για εκλογή στο Δ.Σ. του Συλλόγου, (συμπεριλαμβανομένης και της πληρωμής της συνδρομής του κάθε υποψήφιου κατά την ώρα υποβολής της υποψηφιότητας) θα θεωρείται άκυρη η υποψηφιότητα ολόκληρου του Συνδυασμού στο οποίο συμμετέχει.
  1. Σε περίπτωση που υποψήφιος για τη θέση Επιπρόσθετου Συμβούλου δεν πληροί τα απαιτούμενα από το Καταστατικό κριτήρια (συμπεριλαμβανομένης και της πληρωμής της συνδρομής κατά την ώρα της υποβολής της υποψηφιότητας) θα θεωρείται άκυρη η υποψηφιότητα του.

Λήψη αρχείων:

Έντυπο Υποβολής Υποψηφιότητας Συνδυασμού

Έντυπο Υποβολής Ατομικής Υποψηφιότητας

Σχετικά Νέα