Δήλωση Προέδρου κ. Χρήστου Πουλλαΐδη

Ακολουθεί γραπτή δήλωση του Προέδρου του Συλλόγου κ. Χρήστου Πουλλαΐδη:

Εδώ και τρεις περίπου μήνες, πιο συγκεκριμένα στις 27 Μαρτίου, εξέφρασα την πρόθεσή μου να αποχωρήσω από τα διοικητικά της Ανόρθωσης. Οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση ήταν κυρίως δύο.  Από τη μια ο περιορισμένος χρόνος που έχω στη διάθεσή μου με την συχνή και παρατεταμένη απουσία μου από την Κύπρο. Από την άλλη, η οικονομική μου εξάντληση, αφού χρηματοδοτούσα σχεδόν μόνος την ποδοσφαιρική εταιρεία, προκειμένου να πληρώνει τις υποχρεώσεις της και να εξοφλά ταυτόχρονα τα χρέη του Συλλόγου.

Από την ανάληψη των καθηκόντων μου μέχρι σήμερα, κατέβαλα αναρίθμητες προσπάθειες εξεύρεσης συμπαραστατών στο οικονομικό οι οποίες απέβησαν άκαρπες. Με τη διάθεση μετοχών, με την προσέλκυση χορηγών, με επαρχιακές εκστρατείες, με το «Συμβούλιο των Εκατό», με διάφορες ιδέες και προτάσεις. Όλες οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό, αφού τα αποτελέσματα πόρρω απείχαν από τις προσδοκίες.

Στις 7 Μαΐου, μετά από ώριμη σκέψη και διαβούλευση με την οικογένειά μου, δημοσιοποιήσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μέσα από το οποίο άτομο ή ομάδα ατόμων θα μπορούσαν να αναλάβουν τη διαχείριση των μετοχών μας στην ποδοσφαιρική εταιρεία. Δυστυχώς, μέχρι και τις 20 Μαΐου που εξέπνευσε το χρονοδιάγραμμα για εκδήλωση ενδιαφέροντος, κανένας δεν παρουσιάστηκε.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν, ούτε στις 25 Μαΐου, στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, εκδηλώθηκε οποιοδήποτε ενδιαφέρον για ανάληψη τουλάχιστον της ηγεσίας του Σωματείου από κάποια ομάδα μελών. Έτσι, μαζί με το Διοικητικό μου Συμβούλιο, παραμείναμε στις θέσεις μας όπως μας ζητήθηκε, έως ότου βρεθεί διάδοχος κατάσταση.

Όλο αυτό το διάστημα, ενέτεινα τις προσπάθειές μου προς δύο κατευθύνσεις: Την επίλυση του προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει η ομάδα και την εξεύρεση ατόμων ικανών και πρόθυμων να διοικήσουν. Εκκλήσεις, τηλεφωνήματα, ηλεκτρονικά μηνύματα και συναντήσεις δυστυχώς δεν απέφεραν κανένα αποτέλεσμα. Αποκορύφωμα η χθεσινή συνάντηση της 16ης Ιουνίου στο Αντώνης Παπαδόπουλος, όπου κατέβαλα μια ύστατη προσπάθεια να εξευρεθεί κάποια διάδοχη κατάσταση στην ηγεσία της Ανόρθωσης και ταυτόχρονα χρήματα για να πληρώσουμε τις άμεσες υποχρεώσεις μας. Σύσκεψη, της οποία δυστυχώς το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό, λόγω και της μεγάλης έλλειψης ενδιαφέροντος από αρκετά άτομα για να παραστούν.

Πλέον, δεν μου απομένει καμιά άλλη επιλογή, από το να υλοποιήσω εκείνο που προ τριμηνίας εξήγγειλα, δηλαδή την αποχώρησή μου. Ο καθένας, ας αναλάβει τις δικές του ευθύνες απέναντι στον κόσμο και την Ιστορία του Συλλόγου.

Προσωπικά, θα αναλάβω όσες ευθύνες μου αναλογούν. Έχω κάθε πρόθεση να πληρώσω τις υποχρεώσεις μου ως μεγαλομέτοχος της εταιρείας για την περίοδο 2015-16. Απ’ εκεί και πέρα όμως, οι δυνάμεις και δυνατότητές μου έχουν εξαντληθεί.

Σκοπός μου, να παραχωρήσω στον Σύλλογο τα δικαιώματα ψήφου (voting rights) ποσοστού 51% επί του συνόλου των εκδομένων μετοχών της Εταιρείας, πάνω σε ετήσια βάση.  Θα αναμένω τη νέα ηγεσία του Σωματείου όπως θα προκύψει στις εκλογές της 27ης Ιουνίου, προκειμένου να προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.

Εν κατακλείδι, θα ήθελα για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τον κόσμο της Ανόρθωσης για τη βοήθεια και συμπαράστασή του προς εμένα προσωπικά, την οικογένειά μου και την ομάδα όλο αυτό το διάστημα που βρισκόμουν στο πηδάλιο του Σωματείου. Ήταν και είναι τιμή μου που προσέφερα στην Ανόρθωση και είμαι περήφανος γιατί μέσα από συνθήκες αντίξοες καταφέραμε να κρατήσουμε την ομάδα ζωντανή. Δυστυχώς δεν κατορθώσαμε να έχουμε αγωνιστικές επιτυχίες ανάλογες των προσδοκιών, κάτι που ολόψυχα εύχομαι να συμβεί στο άμεσο μέλλον.

Σας καλώ να στηρίξετε την ομάδα, να βοηθήσετε την όποια διοίκηση προκύψει και διαβεβαιώ ότι τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου θα είμαστε πάντοτε κοντά στην Ανόρθωση και δίπλα σε όποια διοίκηση αναλάβει τα ηνία του Συλλόγου μας.

Χρήστος Πουλλαΐδης
Πρόεδρος Συλλόγου Ανόρθωσις Αμμοχώστου

Σχετικά Νέα