«Έφυγε» ο Ευγένιος Ζερβίδης (Βοσκαρής)

Τιμή στους ιδρυτές, αθλητές και ήρωες του Συλλόγου

Απεβίωσε σήμερα τα ξημερώματα, πλήρης ημερών στα 86 του χρόνια, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Ευγένιος Ζερβίδης (Βοσκαρής).

Ο αείμνηστος Βοσκαρής, γεννήθηκε στην Αμμόχωστο στις 22 Φεβρουαρίου του 1930. Εντάχθηκε στην Ανόρθωση το 1947 και πρωτόπαιξε στην πρώτη ομάδα το 1949, όταν η ομάδα μας κέρδισε και το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της! Ήταν η κατάκτηση του κυπέλλου, με προπονητή τον Αράμ.

Ο Ευγένιος Ζερβίδης κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια το 1960, πανηγυρίζοντας και πάλι τίτλο. Αυτή τη φορά το πρωτάθλημα.

Voskaris-Evgenios_ZervidesΑγωνιζόταν στη θέση του αμυντικού μέσου αλλά και του δεξιού μπακ και διακρινόταν για τη δύναμη και το πάθος του. Ήταν μέλος της παλιάς φρουράς της αναγεννημένης Ανόρθωσης του 1949- 1956 αλλά και της φοβερής ομάδας του 1957-1960 που βαφτίστηκε με το όνομα «Μεγάλη Κυρία».

Στην καριέρα του πανηγύρισε τέσσερα πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και το ειδικό πρωτάθλημα Ανεξαρτησίας το 1960. Με τη λήξη της ποδοσφαιρικής του καριέρας υπηρέτησε την ομάδα από τη θέση του εφόρου του ποδοσφαιρικού τμήματος αλλά και σαν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η προσφυγιά τον αναγκάζει να κατοικήσει στη Λευκωσία, όπου αναλαμβάνει να οικοδομήσει τις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου της Ανόρθωσης με πενιχρά μέσα, για να κρατήσει ζωντανή την φλόγα της ομάδας αλλά και της Αμμοχώστου και στην πρωτεύουσα. Ήταν προπονητής και παράλληλα υπεύθυνος της Ακαδημίας τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της στη Λευκωσία ενώ μέχρι σήμερα παρέμενε μέλος και σπάνια έχανε αγώνα της αγαπημένης του ομάδας.

Κατά τη διάρκεια των εορτασμών των εκατονταχρόνων της Ανόρθωσης το 2011, είχε αναδειχθεί κατόπιν ψηφοφορίας ανάμεσα στις 100 μεγαλύτερες προσωπικότητες που ανέδειξε το Σωματείο από τον καιρό της ίδρυσής του.

Τον περασμένο Μάρτιο τιμήθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου της Ανόρθωσης (κεντρική φωτογραφία) σαν ο γηραιότερος εν ζωή ποδοσφαιριστής του Συλλόγου μας.

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο Τρίτη, 21 Ιουνίου, στις 9:30 το πρωί, στον ΙΝ Αγίου Δημητρίου στη Λευκωσία και θα παραστεί αντιπροσωπεία του ΔΣ της ομάδας μας. Αιωνία του η μνήμη, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…

Σχετικά Νέα