Τιμητικές εκδηλώσεις – Σπύρος Ηλία και Σοφοκλής Κωνσταντινίδης

Εγκαίνια των νέων γραφείων (φωτογραφίες)

Η εταιρεία Ανόρθωσις Αμμοχώστου Ποδόσφαιρο Δημόσια Λτδ, από το αυριανό παιχνίδι με τον Εθνικό Άχνας, αρχίζει μια σειρά σεμνών εκδηλώσεων απονομής τιμών προς πρεσβύτερα μέλη και φίλους της Ανόρθωσης, οι οποίοι προσέφεραν με τον δικό τους τρόπο στην ιστορική πορεία της ομάδας μας, δίχως να έχουν μέχρι σήμερα τιμηθεί.

Οι εκδηλώσεις θα λαμβάνουν χώρα μισή ώρα πριν από την έναρξη των εντός έδρας αναμετρήσεων στο “Αντώνης Παπαδόπουλος” και θα ολοκληρώνονται εντός 15 λεπτών.

Οι πρώτοι που θα τιμηθούν από το ΔΣ της εταιρείας είναι οι Σπύρος Ηλία και Σοφοκλής Κωνσταντινίδης.

Ο κ. Σπύρος Ηλία ήταν ο τρίτος στη σειρά που συνελήφθηκε από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, μετά την ανατίναξη του οικήματος στις 8 Ιουλίου 1958. Προηγήθηκε η σύλληψη του ιστορικού προέδρου Αναστάση Οικονομίδη καθώς και του εισπράκτορα και εφόρου αθλητικών Μωυσή Μάντζαλου, ο οποίος υπήρξε αγωνιστής της ΕΟΚΑ και πρώην ποδοσφαιριστής του Συλλόγου.

Ο κ. Σοφοκλής Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στο Μουτουλλά το 1931 και σε ηλικία 19 ετών μετοίκησε στην Αμμόχωστο για να εργαστεί. Από πολύ νωρίς ασπάστηκε τα ιδεώδη της Ανορθώσεως. Η Ανόρθωσις έγινε το δεύτερο του σπίτι. Μετά την ανατίναξη του οικήματος του Σωματείου από τους Άγγλους το 1958, ο κ. Σοφοκλής Κωνσταντινίδης όπως και αρκετοί άλλοι φίλοι του Συλλόγου συνέτρεξαν να συνδράμουν οικονομικά στις προσπάθειες ανοικοδόμησης του οικήματος, συνάπτοντας προσωπικό δάνειο 100ΛΚ, το οποίο αποπλήρωσε με μηναίες δόσεις. Παρόλο που από το 1974 κατοικεί στη Λεμεσό, η Ανόρθωσις είναι και θα είναι για πάντα στη καρδιά του.

Σχετικά Νέα