Αθλητιατρικό Συνέδριο – Δελτίο Τύπου

Αθλητιατρικό Συνέδριο – Δελτίο Τύπου

Ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή, 26 Μαρτίου, με τεράστια επιτυχία, το διήμερο Αθλητιατρικό Συνέδριο που διοργανώθηκε για πρώτη φορά, από την εταιρεία Ανόρθωσις Αμμοχώστου Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ. Το συνέδριο διεξήχθη στις προσωρινές αθλητικές μας εγκαταστάσεις στο Στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος και το παρακολούθησαν συνολικά 105 άτομα, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία σε ότι αφορά τη συμμετοχή.

Κατά την πρώτη μέρα του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε θεωρητική και πρακτική εφαρμογή του προγράμματος πρόληψης τραυματισμών FIFA 11+, σε συνέδρους ως επί το πλείστον γυμναστές και φυσιοθεραπευτές, και οι οποίοι πιστοποιήθηκαν για την συμμετοχή τους με διπλώματα της FIFA.

Κατά τη δεύτερη και τελευταία μέρα του συνεδρίου, αναπτύχθηκαν θέματα αθλητιατρικής με έμφαση στον προαγωνιστικό έλεγχο (καρδιολογικού και μυοσκελετικού συστήματος), στις μυϊκές κακώσεις και τους τραυματισμούς, στην επαναφορά στην άθληση μετά από τραυματισμό και στη διατροφολογία και τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Εξαιρετική από πλευράς παρουσίασης αλλά και ενδιαφέροντος όπως φάνηκε και μέσα από τις πολλές ερωτήσεις ήταν η διάλεξη από τον πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Αντί-Ντόπιγκ Δρα Μιχάλη Πέτρου, τον οποίο ευχαριστούμε και για τη συνεργασία και για την ανταπόκριση.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες επίσης στους εξ Ελλάδος καλεσμένους ομιλητές μας, τα μέλη του ιατρικού επιτελείου του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, Δρα Μανώλη Παπακώστα, Ορθοπαιδικό και Επικεφαλής της ιατρικής ομάδας του ΠΑΟΚ και κ. Γιώργο Ζιώγα Εργοφυσιολόγο, στους εκπαιδευτές του προγράμματος FIFA 11+ κα Μένια Γιοφτσίδου Γυμναστή – Επίκουρη Καθηγήτρια της Γυμναστικής Ακαδημίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ.κ. Δημήτρη Μπογατσιώτη, Αντώνη Καραντώνη και Γιώργο Σταύρου και σε όλους τους Κύπριους ομιλητές που με την όρεξη, τον επαγγελματισμό και τη συνεργασία τους έκαναν το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου εξαιρετικά διδακτικό και ενδιαφέρον.

Ευχαριστούμε επίσης τους χορηγούς του συνεδρίου, τις εταιρείες MSJ Ιακωβίδης, George Petrou Ltd, Pharmasin και HealthAid για την πολύτιμη συμβολή και συνεισφορά τους, το προσωπικό και τους εθελοντές της ομάδας μας που συνέβαλαν στη διεκπεραίωση των πρακτικών θεμάτων του συνεδρίου.

Η εταιρεία Ανόρθωσις Αμμοχώστου Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ θα ήθελε τέλος να ευχαριστήσει ιδιαίτερα την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου για το όραμα αλλά και τη διοργάνωση μιας καθόλα άψογης εκδήλωσης, τους Ορθοπεδικούς Δρ Παναγιώτη Κάσπη και Νίκο Χατζηνικολάου, τον Καρδιολόγο Δρ Κυριακό Γιάγκου και το φυσιοθεραπευτή Ευάγγελο Νικολάου, που αποτελούν και την ιατρική μας ομάδα.

athlitiatriko_sinedrio1

Πρόθεσή μας είναι το παρόν συνέδριο να καταστεί θεσμός και να συμβάλει επιστημονικά στο χώρο της Αθλητιατρικής, συμπληρώνοντας το σημαντικό εκπαιδευτικό έργο της Αθλητιατρικής Εταιρείας, της Ορθοπαιδικής Εταιρείας και του Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών οι οποίοι έθεσαν το Συνέδριο μας υπό την αιγίδα τους και τους ευχαριστούμε.

Η Ανόρθωση αναγνωρίζοντας και τιμώντας την προσφορά ανθρώπων που συνέβαλαν στο μεγαλείο της, υπηρετώντας την πολυποίκιλα αλλά και ανθρώπων που προσέφεραν στην ιατρική και στην κοινωνία αποφάσισε όπως τα αθλητιατρικά της συνέδρια από τούδε και στο εξής θα ονομαστούν σε “Αθλητιατρικό Συνέδριο Ανορθώσεως Αμμοχώστου – Δρ Μιχαήλ Κιαγιάς” στη μνήμη του γιατρού Μιχαήλ Κιαγιά, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου μας.

Κλείνουμε κρατώντας την ευχή του προέδρου του Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών κ. Δρουσιώτη στο χαιρετισμό του, όπως το επόμενο συνέδριό μας πραγματοποιηθεί στην πόλη μας, στην ελεύθερη πια Αμμόχωστο και στη φυσική μας έδρα, το ΓΣΕ.

Φωτορεπορτάζ από την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου.

Φωτορεπορτάζ από τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου.

 

Σχετικά Νέα