Μεταθανάτιες τιμές σε Μωυσή Μάντζαλο και Ανδρέα Οδυσσέως

Μεταθανάτιες τιμές σε Μωυσή Μάντζαλο και Ανδρέα Οδυσσέως

Σε συνέχεια των σεμνών εκδηλώσεων απονομής τιμών προς πρεσβύτερα μέλη και φίλους της Ανόρθωσης, οι οποίοι προσέφεραν με τον δικό τους τρόπο στην ιστορική πορεία της ομάδας μας, δίχως να έχουν μέχρι σήμερα τιμηθεί, το Σάββατο πριν την έναρξη του παιχνιδιού με τον Απόλλωνα, θα τιμηθούν μεταθανάτια οι Μωυσής Μάντζαλος και Ανδρέας Οδυσσέως.

Ο Μωυσής Μάντζαλος γεννήθηκε το 1927 στον Άγιο Σέργιο της Αμμοχώστου. Σαν ποδοσφαιριστής, ευτύχησε να είναι στην ομάδα που κατέκτησε τα πρώτα μας τρόπαια. Το 1949 το κύπελλο, και το 1950 το πρωτάθλημα. Ψηλός και επιβλητικός κεντρικός αμυντικός, διεθνής με τη Μικτή Κύπρου, όπως λεγόταν τότε η Εθνική ομάδα.

Πρόσφερε ακόμα στο Σύλλογο από διάφορες θέσεις σε διάφορα Διοικητικά Συμβούλια μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Αγωνιστής και ηγετικό στέλεχος της ΕΟΚΑ στην Αμμόχωστο. Στενός φίλος των Γρηγόρη Αυξεντίου, Αντώνη Παπαδόπουλου και Παύλου Παυλάκη. Οι τέσσερις τους κατέστρωσαν τα σχέδια δράσης παραμονές του αγώνα της ΕΟΚΑ μέσα στα αποδυτήρια της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ στο ΓΣΕ, γήπεδο στο οποίο διέπρεψε ο ίδιος ως αθλητής.

Ο Ανδρέας Οδυσσέως γεννήθηκε στην Αμμόχωστο. Αγωνίστηκε στην ομάδα μας από το 1955 μέχρι το 1963. Όσοι τον έζησαν μιλούν για ένα ποδοσφαιριστή τεχνίτη, ο οποίος ξεχώρισε για την ψυχραιμία που τον διακατείχε, εξ’ ου και το παρατσούκλι με το οποίο τον φώναζαν οι συμπαίκτες του αλλά και ο κόσμος της ομάδας μας, «Ψυχραιμία».

Ο Οδυσσέως διετέλεσε μάλιστα και προπονητής της δεύτερης ομάδας ενώ υπήρξε και κάτοχος του ανώτερου διπλώματος ποδοσφαίρου της Ουαλίας. Πανηγύρισε 4 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα και 1 Κύπελλο Ανεξαρτησίας φορώντας την φανέλα της Ανόρθωσης.

Οι εκδηλώσεις θα λαμβάνουν χώρα μισή ώρα πριν από την έναρξη των εντός έδρας αναμετρήσεων στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και θα ολοκληρώνονται εντός 15 λεπτών. Τις τιμητικές πλακέτες θα παραλάβουν οι σύζυγοι των αποθανόντων.

Σχετικά Νέα