Ανακήρυξη του Δρ. Τάκη Πέλεκάνου σε επίτιμο πρόεδρο της Ανόρθωσης

Ανακήρυξη του Δρ. Τάκη Πέλεκάνου σε επίτιμο πρόεδρο της Ανόρθωσης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ανόρθωσις Αμμοχώστου σας προσκαλεί όπως τιμήσετε με την παρουσία σας την Τελετή Ανακήρυξης του Δρ. Τάκη Πελεκάνου σε Επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017 στις 19:00 στο οίκημα του Συλλόγου στις εγκαταστάσεις του «Αντώνης Παπαδόπουλος» στην αίθουσα «Δρ. Τάκης Πελεκάνος».

Θα ακολουθήσει δείπνο στο κυλικείο του Συλλόγου. Κόστος 15 ευρώ το άτομο. Συμμετοχή προαιρετική
Π.Α. 99692702, 99530171 μέχρι την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Ο Δρ. Τάκης Πελεκάνος δικαιωματικά αξίζει κάθε τιμής και επαίνου ως υπόμνηση του τεράστιου έργου που επιτέλεσε και της ανεκτίμητης προσφοράς του στην Ανόρθωση. Αναμίχθηκε στα διοικητικά της Ανόρθωσης το 1965 και από το 1970 ανέλαβε την προεδρία της, την οποία διατήρησε έως το 1982. Στα πέτρινα χρόνια, που ακολούθησαν τον ξεριζωμό του 1974, ηγήθηκε της ηρωικής και τιτάνιας εκείνης προσπάθειας για επιβίωση και αναδιοργάνωση του Συλλόγου.Ο άνθρωπος  που στα πέτρινα χρόνια της τουρκικής εισβολής και του εκτοπισμού του Συλλόγου μας κράτησε, διέσωσε και οδήγησε την ομάδα στις επιτυχίες.

πελεκανος προσκλ

Επί προεδρίας του η Ανόρθωση κατέκτησε το τελευταίο τρόπαιο στο ΓΣΕ , το κύπελλο με αντίπαλο την Ομόνοια το 1971. Ιστορικές στιγμές επίσης επί προεδρίας του Δρ. Πελεκάνου , η κατάκτηση του κυπέλλου στο ποδόσφαιρο και το νταμπλ στη πετόσφαιρα το 1975. Μόλις κάποιους μήνες μετά τη προσφυγιά.Ο ίδιος αργότερα θα δηλώσει για τους ποδοσφαιριστές και πετοσφαιριστές του Συλλόγου μετά τα τραγικά γεγονότα του 1974: «Τους κάλεσα όλους και τους είπα ότι η Ανόρθωση δεν έχει λεφτά και ότι όποιος θέλει να πάρει μεταγραφή μπορεί να φύγει.Παρέμειναν όλοι εκεί, στην Ανόρθωση. Κανένας δεν λιποτάκτησε. Ο Σύλλογος μας είχε αθλητές με ήθος, περηφάνια και αξιοπρέπεια. Ήταν όλοι Κύπριοι, Βαρωσιώτες και Ανορθωσιάτες. Και τίμησαν την Ανόρθωση και τους αξίζει δημόσιος έπαινος και κάθε τιμή. Τους ευχαριστώ όλους από τα βάθη της ψυχής μου, γι’ αυτήν τη μεγάλη βοήθεια».

Ο Δρ. Τάκης Πελεκάνος, δικαιωματικά κατατάσσεται στις σημαντικότερες μορφές του Συλλόγου, για την ανιδιοτελή, πολύχρονη και πλούσια προσφορά του.Είναι μια αξιοσέβαστη και ηγετική προσωπικότητα με τεράστια και ανεκτίμητη προσφορά στην Ανόρθωση.

Υπήρξε άξιος διοικητικός ηγέτης της Ανόρθωσης και η συμβολή του στην αναστήλωση και στη διατήρησή της εν ζωή, μέγιστη, σπουδαία και καθοριστική.

Σχετικά Νέα