107 χρόνια Ιστορίας-Πολιτισμού-Δόξας!

107 χρόνια Ιστορίας-Πολιτισμού-Δόξας!

Ανορθωσιάτισσες και Ανορθωσιάτες, χρόνια πολλά!

107 χρόνια ζωής και προσφοράς κλείνει σήμερα, την ημέρα των Γραμμάτων, ο Σύλλογος Ανόρθωσις Αμμοχώστου. Ένας Σύλλογος, που μέσα του εμπεριέχει όλες εκείνες τις αρχές και αξίες, που μεγάλωσαν γενεές γενεών Ανορθωσιατών. Που θα παραμείνει ζωντανός, ακμαίος, μεγάλος και περήφανος για να διαπαιδαγωγήσει ακόμα περισσότερες γενιές που θα έρθουν.

Γενιές Αμμοχωστιανών, γενιές Κυπρίων, γενιές Ελλήνων. Θα τους διαπαιδαγωγήσει με τις ίδιες αρχές και αξίες, πάνω στις οποίες στηρίχτηκε η ίδρυσή του το 1911: το ήθος, την τιμή, την αξιοπρέπεια, το ευ αγωνίζεσθαι…

Σήμερα, εν έτει 2018, 107 χρόνια μετά τη γέννησή του, ο Σύλλογός μας έχει μια επιπρόσθετη αποστολή να επιτελέσει. Μια αποστολή, που του ανατέθηκε πριν από 44 χρόνια. Να κρατήσει την Αμμόχωστο ζωντανή! Να διατηρήσει άσβεστη τη μνήμη της πόλης, σε όλους όσους την περπάτησαν. Να μεταλαμπαδεύσει στους νέους Ανορθωσιάτες, τους γεννηθέντες στην προσφυγιά, τον πόθο και το πάθος της Επιστροφής. Να αποτελέσει τον φάρο της κατεχόμενης πόλης μας, τον φάρο της κατεχόμενης Κύπρου μας, όχι μόνο στις ελεύθερες περιοχές του νησιού, αλλά παντού στην Ευρώπη και τον κόσμο. Μέχρι την μέρα της Επιστροφής, έχουμε χρέος απέναντι στην Ιστορία του Συλλόγου, την Ιστορία του τόπου, να βροντοφωνάζουμε το «Famagusta» με όλη τη δύναμη της ψυχής μας.

Είμαστε η Ανόρθωσις, θα επικρατήσουμε. Αμμόχωστος, θα επιστρέψουμε!

Σχετικά Νέα