Η Ακαδημία της Ανόρθωσης θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο Διεθνές Κοινωνικό Πρόγραμμα «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία 2018»

Η Ακαδημία της Ανόρθωσης θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο Διεθνές Κοινωνικό Πρόγραμμα «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία 2018»

Την Πέμπτη 19 Απριλίου, 2018 η Ανόρθωση πραγματοποίησε στην αίθουσα διασκέψεων Τύπου του «Αντώνης Παπαδόπουλος» την επίσημη ανακοίνωση της συμμετοχής της ομάδας στο Διεθνές Κοινωνικό Πρόγραμμα για Παιδιά «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία 2018» (Football for Friendship) .

Το Football for Friendship είναι το Διεθνές Παιδικό Κοινωνικό Πρόγραμμα που υλοποιείται από την εταιρεία Gazprom – επίσημος εταίρος της FIFA και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ρωσίας 2018. Στόχος του προγράμματος είναι η συμμετοχή παιδιών από όλο τον κόσμο στην προώθηση των σημαντικότερων ανθρώπινων αξιών – της ισότητας, της ειρήνης και του σεβασμού των διαφορετικών πολιτισμών και εθνικοτήτων. Στο Ποδόσφαιρο για τη Φιλία 2018 συμμετέχουν 211 χώρες και οι κορυφαίες εκδηλώσεις του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν στη Μόσχα, 8-15 Ιουνίου 2018.

Στα πλαίσια του F4F κάθε χώρα στέλνει δύο δωδεκάχρονους πρεσβευτές (έναν μικρό ποδοσφαιριστή και έναν μικρό δημοσιογράφο) επιλέγοντας ανάμεσα σε παιδιά που είναι λάτρεις του ποδοσφαίρου, αγόρια και κορίτσια, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Μέσω διαδικασίας Ανοιχτής Κλήρωσης δημιουργήθηκαν 32 Διεθνείς Ομάδες Φιλίας και καθορίστηκαν ρόλοι (τερματοφύλακας, αμυντικός, μέσος ή επιθετικός) για κάθε Νεαρό Παίκτη – εκπρόσωπο κάθε χώρας. Σε κάθε ομάδα συμμετέχουν και παίζουν μαζί αθλητές διαφορετικής εθνικότητας, διαφορετικού φύλου και με διαφορετικές ικανότητες. Όλοι οι παίκτες είναι ηλικίας 12 ετών.

Ο νεαρός Κύπριος ποδοσφαιριστής από την Ακαδημία της Ανόρθωσης που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη πολύ σημαντική αυτή διοργάνωση είναι ο δωδεκάχρονος Χρίστος Καραμούττης, ενώ ο Νικόλας Ζήνωνος σε ρόλο δημοσιογράφου θα καλύπτει τα γεγονότα και τις καλύτερες στιγμές της κυπριακής αποστολής στη διάρκεια της διοργάνωσης. Ο Κύπριος παίκτης θα παίξει στην ομάδα Θαλάσσιο Λιοντάρι και οι συμπαίκτες του θα είναι παιδιά από την Κίνα, τη Λιβηρία, τα νησιά Τερκς και Κέικος, την Ανγκουίλα και το Μπαγκλαντές.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ανόρθωσης, Δρ Κυριακός Γιάγκου, αναφερόμενος στη συμμετοχή της Ανόρθωσης στο F4F σημείωσε: «Είναι κάτι τέτοιες στιγμές όπως η διοργάνωση του διεθνές τουρνουά Football for Friendship, που αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά πως το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που μπορεί να ενώσει ανθρώπους, λαούς και περισσότερο απ’ όλα τα παιδιά, τα οποία αποτελούν το μέλλον και θα βιώσουν μέσω αυτού σημαντικά μαθήματα ζωής, τα οποία σίγουρα θα τα βοηθήσουν στη συνέχεια της ζωής τους. Ευχόμαστε στα παιδιά να απολαύσουν αυτό το ταξίδι, να δημιουργήσουν δυνατές φιλίες και είμαι βέβαιος πως θα αποτελέσουν άξιους Πρεσβευτές τόσο της Ανόρθωσης όσο και της Κύπρου.»

Ο μικρός ποδοσφαιριστής της Ακαδημίας της Ανόρθωσης, Χρίστος Καραμούττης δήλωσε: «Είναι τεράστια τιμή για μένα που επιλέχθηκα από την Ανόρθωση για να την εκπροσωπήσω σε αυτό το μεγάλο διεθνές τουρνουά της Μόσχας και πραγματικά αναμένω με μεγάλη ανυπομονησία να παίξω ποδόσφαιρο με παιδιά από διαφορετικές χώρες και να κάνω καινούριους φίλους. Ευχαριστώ την ομάδα μου για ακόμη μια φορά όπως και τους προπονητές μου γι’ αυτή την ευκαιρία». Από από την πλευρά του ο Νικόλας Ζήνωνος δεν έκρυψε τη χαρά του για τη συμμετοχή του στο F4F: «Ένιωσα πραγματικά μεγάλη χαρά μόλις ενημερώθηκα πως θα συμμετάσχω στο τουρνουά Football for Friendship εκπροσωπώντας την Κύπρο. Θα προσπαθήσω για την όσο το δυνατό καλύτερη ενημέρωση σας από την πλευρά μου και ελπίζω πως μέσω αυτού του ταξιδιού θα γνωρίσω νέα άτομα, καινούριες κουλτούρες και θα επιστρέψω με ακόμα περισσότερες γνώσεις».

Σχετικά Νέα