Παγκόσμια Ημέρα Ποδοσφαίρου και Φιλίας με συμμετοχή της Ανόρθωσης (φωτογραφίες)

Παγκόσμια Ημέρα Ποδοσφαίρου και Φιλίας με συμμετοχή της Ανόρθωσης (φωτογραφίες)

Με απόλυτη επιτυχία  ολοκληρώθηκαν εχθές, 25 Απριλίου, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Ποδοσφαίρου και Φιλίας σε περισσότερες από 200 πόλεις του κόσμου.  Δεκάδες χιλιάδες παιδιά και ενήλικες συμμετείχαν σε φιλικούς αγώνες, σε ανοικτές εκπαιδευτικές συναντήσεις, σε flash mobs και άλλες αθλητικές εκδηλώσεις για την προώθηση του ποδοσφαίρου, της ειρήνης και του υγιεινού τρόπου ζωής.

Την ημέρα αυτή, όσοι πιστεύουν στις σημαντικές ανθρώπινες αξίες, όπως η ισότητα, ο σεβασμός των διαφορετικών πολιτισμών και η ειρηνική συνύπαρξη των λαών, φορούν στον καρπό τους το γαλαζοπράσινο βραχιόλι φιλίας, που αποτελεί σύμβολο του διεθνούς κοινωνικού προγράμματος «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία» της Gazprom.

Το μπλε νήμα αντιπροσωπεύει τον ήσυχο ουρανό και το πράσινο το γήπεδο του ποδοσφαίρου που πρέπει να είναι πάντα ανοιχτό για όλο τον κόσμο. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν διάσημοι ποδοσφαιριστές, προπονητές, τηλεοπτικοί φορείς, ηθοποιοί και μέλη κυβερνητικών υπηρεσιών από όλο τον κόσμο.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στα βοηθητικά γήπεδα του «Αντώνης Καράς», δόθηκε ένας παιδικός φιλικός αγώνας, με τους δύο μικρούς πρεσβευτές της Κύπρου και της Ανόρθωσης (Χρίστος Καραμούτης, Νικόλα Ζήνωνος) που θα ταξιδέψουν τον Ιούνιο στη Μόσχα, προκειμένου να λάβουν μέρος στο Football For Friendship International Championship, να μοιράζουν μετά το τέλος του το βραχιόλι της Φιλίας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συμμετάσχω σε αυτό το τουρνουά, καθώς έχω την δυνατότητα να κάνω πολλές και καινούριες φιλίες. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό για μένα, αφού θεωρώ πως το ποδόσφαιρο έχει τη δύναμη να αλλάξει το κόσμο.  Το Football for Friendship με φέρνει πιο κοντά στο όνειρό μου να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής» δήλωσε ο Χρήστος Καραμούτης, ο δωδεκάχρονος Πρεσβευτής του Ποδοσφαίρου για τη Φιλία από την ποδοσφαιρική Ακαδημία της Ανόρθωσης Κύπρου .

Ο δωδεκάχρονος Νικόλας Ζήνωνος σε ρόλο δημοσιογράφου που θα καλύπτει τα γεγονότα και τις καλύτερες στιγμές της κυπριακής αποστολής στη διάρκεια της διοργάνωσης σημείωσε: «Γιορτάσαμε σε ωραίο κλίμα τη Διεθνή Ημέρα του Ποδοσφαίρου και της Φιλίας και παίξαμε ποδόσφαιρο με τους φίλους μας. Είμαστε έτοιμοι να ταξιδέψουμε με τα χρώματα της Κύπρου στη Ρωσία και να γνωρίσουμε παιδιά από άλλες χώρες. Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος που θα συμμετάσχω σε αυτό το διεθνές τουρνουά.»

Στη Βραζιλία, για τη Διεθνή Ημέρα Ποδοσφαίρου και Φιλίας πραγματοποιήθηκε δεξίωση στη Ρωσική Πρεσβεία, όπου τα νέα μέλη του προγράμματος φόρεσαν τα βραχιόλια φιλίας στους Πρέσβεις 27 χωρών της Λατινικής Αμερικής. Στην Αλγερία, οι νέοι αθλητές καθάρισαν ένα από τα μεγαλύτερα δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου προβάλλοντας βασικές αξίες του ποδοσφαίρου για τη φιλία. Ακολούθησαν δύο φιλικοί αγώνες. Η Σενεγάλη, η οποία συμμετείχε στο πρόγραμμα για πρώτη φορά φέτος, πραγματοποίησε Συνέντευξη Τύπου με τον θρύλο του ποδοσφαίρου Amara Traoré καθώς και αξιωματούχους του Υπουργείου Αθλητισμού της χώρας. Στη Σερβία προβλήθηκε τηλεοπτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στη Διεθνή Ημέρα Ποδοσφαίρου και Φιλίας, με φιλοξενούμενο τον διάσημο ηθοποιό Μίλαν Καλίνιτς και οπαδό της FC Crvena Zvezd, που παρουσίασε τους νεαρούς πρεσβευτές του προγράμματος. Στη Νότια Αφρική, η ποδοσφαιρική ακαδημία YoungBafana πραγματοποίησε φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου στην παραλία.

Ταλαντούχα παιδιά από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στη φετινή σεζόν του προγράμματος Football for Friendship. Για παράδειγμα, ο Yazan Taha -12 ετών, από τη Συρία – ένας νεαρός δημοσιογράφος, δημοφιλής μπλόγκερ και λάτρης του ποδοσφαίρου, έγινε μέλος του Διεθνούς Παιδικού Κέντρου Τύπου. Ένας από τους νέους προπονητές είναι η Σοφία Μπαζέννοβα, μέλος της ομάδας ποδοσφαίρου U-16 που κέρδισε το ρωσικό πρωτάθλημα το φθινόπωρο. Μεταξύ των Νέων ποδοσφαιριστών στο πρόγραμμα είναι ο Poadey Sébastien από τη Νέα Καληδονία, που παίζει ποδόσφαιρο από την ηλικία των 4 ετών και είναι ένας από τους νεότερους ποδοσφαιριστές του Stade de Koniambo Football Club.

Σχετικά με τη Διεθνή Ημέρα Ποδοσφαίρου και Φιλίας

Η πρώτη Διεθνής Ημέρα Ποδοσφαίρου και Φιλίας ανακοινώθηκε από τους Νέους Πρεσβευτές του Προγράμματος Ποδοσφαίρο για τη Φιλία της Gazprom το 2014.

Με την πάροδο των χρόνων, στις εκδηλώσεις πήραν μέρος διάσημοι ποδοσφαιριστές, όπως ο αμυντικός Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς από τη Σερβία, ο Ρώσος τερματοφύλακας Γιούρι Λοντγίν από το Ζενίτ (Αγία Πετρούπολη), ο Ολλανδός επιθετικός Dirk Kuyt από το Feyenoord (Ρότερνταμ) και ο Παναγιώτης Φύσσας, από την Εθνική ποδοσφαιρική ομάδα της Ελλάδας που κατέκτησε το Euro 2004.

Συνολικά πάνω από 500.000 άτομα συμμετέχουν σε εκδηλώσεις που συνδέονται με τη Διεθνή Ημέρα Ποδοσφαίρου και Φιλίας. Οι εκδηλώσεις έχουν υποστηριχθεί από εκατοντάδες ποδοσφαιριστές όπως: ο θρύλος του ποδοσφαίρου Franz Beckenbauer (Γερμανία, ο Didier Drogba (Ακτή του Ελεφαντοστού) και ο διάσημος αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης Michel Salgado (Ισπανία).

Το Διεθνές Παιδικό Κοινωνικό Πρόγραμμα της Gazprom  Ποδόσφαιρο για τη Φιλία ξεκίνησε το 2013. Το πρόγραμμα φέρνει σε επαφή αγόρια και κορίτσια διαφορετικών εθνικοτήτων και φυσικών ικανοτήτων. Στόχος του είναι να αναπτύξει το παιδικό ποδόσφαιρο και να ενθαρρύνει τα παιδιά από διαφορετικές να σέβονται άλλους πολιτισμούς και εθνικότητες. Οι βασικές αξίες που διατηρούνται και προωθούνται από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα είναι η φιλία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, η υγεία, η ειρήνη, η αφοσίωση, η νίκη, η παράδοση και η τιμή.

Επίσημες πηγές του προγράμματος

F4F Photo and video materialshttp://media.footballforfriendship.com 

F4F Facebook: https://www.facebook.com/FootballForFriendship/

F4F Youtube: https://www.youtube.com/user/FOOTBALL4FRIENDSHIP

F4F Instagram: https://www.instagram.com/footballforfriendship

F4F Twitter: https://twitter.com/football4f

F4F website: https://www.gazprom-football.com/en/home.htm

Σχετικά Νέα