Εμπνευστής του Κ.Α.Κ. και Υγείας της Γυναίκας ο Δρ. Δημήτριος Τσούκας

Εμπνευστής του Κ.Α.Κ. και Υγείας της Γυναίκας ο Δρ. Δημήτριος Τσούκας

Ένα εξειδικευµένο αθλητιατρικό Κέντρο αποκλειστικά για γυναίκες που θέλουν να αθληθούν και να διατηρηθούν σε υγεία και φόρµα µε ασφάλεια, ξεκίνησε τη λειτουργία του στο νοσοκοµείο ΜΗΤΕΡΑ του Οµίλου ΥΓΕΙΑ.

Το Κέντρο Αθλητικών Κακώσεων και Υγείας της Γυναίκας (Women’s Health and Sports Medicine Center) απευθύνεται σε επαγγελµατίες αθλήτριες, απλές αθλούµενες που τρέχουν, κολυµπούν ή γυµνάζονται σε κλειστούς χώρους, εργαζόµενες που πάσχουν από αυχενικό σύνδροµο, οσφυαλγία, αρθρίτιδα ή τενοντίτιδες καθώς και σε γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυµοσύνης που επιθυµούν να αθλούνται µ ε ασφάλεια αλλά και µητέρες µετά τον τοκετό, που επιζητούν απώλεια βάρους και επανάκτηση της φόρµας τους.

Σκοπός του Κέντρου είναι η πρόληψη των τραυµατισµών, η εξατοµικευµένη αντιµετώπιση και πλήρης αποκάταστασή τους και γενικά η προαγωγή της υγείας, της ασφαλούς άθλησης και της ευεξίας στις γυναίκες. Στην παρουσίαση του Κέντρου που πραγµατοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος του Επιστηµονικού Συµβουλίου του ΜΗΤΕΡΑ κ. Γεώργιος Καλλιπολίτης τόνισε µεταξύ άλλων: «Το Κέντρο Αθλητικών Κακώσεων και Υγείας της Γυναίκας δεν αφορά µόνο επαγγελµατίες αθλήτριες, αλλά όλες τις αθλήτριες. Και για εµάς αθλήτρια είναι κάθε γυναίκα που είναι ή θέλει να παραµείνει δραστήρια.

Το γεγονός ότι το Κέντρο λειτουργεί σε ένα µεγάλο και οργανωµένο νοσοκοµείο όπως είναι το ΜΗΤΕΡΑ, καθώς και η συνεργασία µ ε πλήθος εξειδικευµένων ιατρών, προσδίδει ακόµα µεγαλύτερη ασφάλεια σε όλες τις γυναίκες που µας εµπιστεύονται την υγεία τους».

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Κέντρου Αθλητικών Κακώσεων και Υγείας της Γυναίκας του ΜΗΤΕΡΑ, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, κ. Δηµήτριος Τσούκας δήλωσε «Είναι γνωστό πως αρκετοί τραυµατισµοί και παθήσεις, όπως η ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσµου γόνατος που είναι 2-4 φορές πιο συχνή στις γυναίκες αθλήτριες, η αστάθεια ώµου, η χονδροπάθεια επιγονατίδας από την παιδική κιόλας ηλικία, αρθροπάθειες και κατάγµατα κόπωσης λόγω οστεοπόρωσης και προοδευτικής απώλειας οστικής µάζας, εµφανίζονται συχνότερα στις γυναίκες. Υπάρχουν και βασικά ιατρικά θέµατα που αφορούν µόνο τη γυναίκα.

Το ένα είναι η άθληση και η εγκυµοσύνη και το άλλο είναι η “αθλητική τριάδα των γυναικών’ που περιλαµβάνει την οστεοπόρωση και τις διατροφικές διαταραχές όπως ανορεξία ή βουλιµία και αµµηνόρροια. Στο Κέντρο µας αντιµετωπίζουµε αποτελεσµατικά όλες τις παθήσεις που σχετίζονται µε την άθληση και τους χρόνιους τραυµατισµούς, εφαρµόζοντας τις πλέον σύγχρονες αρθροσκοπικές και ελάχιστα επεµβατικές χειρουργικές τεχνικές, µε σεβασµό στις ανατοµικές ιδιαιτερότητες της κάθε γυναίκας».

Σχετικά Νέα