«Βάφτηκε» στα μπλε το Βαρωσιώτικο ντέρμπι (βίντεο)

«Βάφτηκε» στα μπλε το Βαρωσιώτικο ντέρμπι (βίντεο)

Η ομάδα μας ήταν η μεγάλη νικήτρια του Βαρωσιώτικου ντέρμπι που έγινε στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta και που για ακόμη μια χρονιά διεξήχθη μακριά από την Αμμόχωστο και το Γ.Σ.Ε. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης ήταν ο Ζοάο Βίκτορ, ο οποίος με κεφαλιάς στο 90ο λεπτό του αγώνα χάρισε τη νίκη στην Ανόρθωση.

Με μπόλικη διάθεση και όρεξη για να πετύχουν κάποιο γκολ από το ξεκίνημα του αγώνα εισήλθαν στο παιχνίδι οι ποδοσφαιριστές μας, αναγκάζοντας με αυτό τον τρόπο τη Νέα Σαλαμίνα στο να έχει παθητικό ρόλο στο παιχνίδι. Τα στατιστικά του πρώτου ημιχρόνου κατέγραψαν 9 τελικές μπροστά από την εστία της Νέας Σαλαμίνας και 10 κόρνερ, την ίδια στιγμή που η κατοχή έφτασε στο 71%. Όλα αυτά βεβαίως από μόνα τους δεν ήταν αρκετά για να φέρουν το γκολ, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 0-0.

Τεράστια ευκαιρία με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου για να ανοίξει το σκορ έχασε η ομάδα μας, με τον Κατσαράβα να αφήνει πολύ ωραία στον επερχόμενο Ντούρις, με το Σλοβάκο επιθετικό ωστόσο να μην μπορεί να σκοράρει στο τετ-α-τετ που είχε με τον Βεσελόφκσι, καθώς το πλασέ του πέρασε ελάχιστα έξω.

Στη συνέχεια του παιχνιδιού ήταν εμφανής η κούραση, με τις γραμμές μας να μην είναι τόσο κοντά όσο στο α’ ημίχρονο με τη Νέα Σαλαμίνα να εκμεταλλεύεται αυτό το γεγονός και να προσπαθεί με αντεπιθέσεις να απειλήσει χωρίς αποτέλεσμα όμως.

Η εξιλέωση ωστόσο για τη συνολική εμφάνιση ήρθε στο 90ο λεπτό, με τον Κοφί να βγάζει μια μπαλιά ακριβείας στον Βίκτορ που βρισκόταν μέσα στην περιοχή, με τον Βραζιλιάνο να καρφώνει την μπάλα στα δίχτυα του Βεσελόφσκι και να χαρίζει ουσιαστικά τη νίκη και τους τρείς βαθμούς στην ομάδα μας.

Πως ξεκίνησε τον αγώνα η ομάδα μας:

45745299_2358409214186356_3891976351476875264_o

Δημητρίου, Μπεσάτ, Αρτυματάς, Κάτσαρ (Κοφί), Στρούνα, Βίκτορ, Πράνιτς, Ράγιος, Λαβόρδε (Μπέκα), Ντούρις, Κατσαράβα (Σισέ)

Κίτρινες: Κατσαράβα (3η)

Οι δηλώσεις του Γιούργκεν Στρέπελ:

«Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι. Είχαμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, φτιάξαμε ευκαιρίες. Πιέσαμε την Νέα Σαλαμίνα. Είχαμε απουσίες, όπως ο Ντουγκλάο, o Σίλντενφελντ και ο Νόσα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον Αρτυματα. Έκανε πολύ καλή δουλειά. Δεν δεχτήκαμε φάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε την μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, μετά από ωραίο τακουνάκι του Κατσιαράβα, ο Ντούρις δεν βρήκε στόχο. Η Νέα Σαλαμίνα μετά ήταν λίγο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό, αυτό είπα και στα αποδυτήρια στους παίκτες μου. Είπα στα παιδιά στα αποδυτήρια πως αν κάποιος δεν θέλει να είναι μαζί μας και δεν πιστεύει σε αυτό που κάνουε, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα, μπορεί να μείνει στο σπίτι. Θέλουμε τους παίκτες να μείνουν κοντά και να προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος. Αξίζαμε να κερδίσουμε σήμερα».

Οι δηλώσεις του Αρτυματά:

«Σημασία έχει πάντα το αποτέλεσμα. Βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι και συνεχίζουμε. Στα πρώτα παιχνίδια είχαμε κάποιες δυσκολίες, όμως σε αυτό το παιχνίδι καταφέραμε να δείξομε ποιοι πραγματικά είμαστε και καταφέραμε τη νίκη».

Για τη συμμετοχή του:

«Νιώθω πολύ χαρούμενος όμως δεν αρκεί μόνο μια συμμετοχή. Πρέπει να δουλέψω σκληρά έτσι ώστε να πάρω περισσότερες ευκαιρίες και να δείξω τι πραγματικά μπορώ να κάνω».

Τα στιγμιότυπα του αγώνα:

 

Σχετικά Νέα