Άνετη νίκη επί της Δόξας με 3-1 (βίντεο)

Άνετη νίκη επί της Δόξας με 3-1 (βίντεο)

Με πολύ καλή εμφάνιση και ωραίο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, η ομάδα μας επικράτησε της Δόξας με 3-1 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta. Το σκορ θα μπορούσε να ήταν ακόμα μεγαλύτερο καθώς χάθηκαν κραυγαλέες ευκαιρίες κατά την διάρκεια του αγώνα και για περισσότερα τέρματα.

Εικόνα αγώνα:

Με διάθεση μπήκε στο παιχνίδι το σύνολο του Γιούργκεν Στρέπελ, με τον Κατσαράβα να ανατρέπεται μέσα στην περιοχή από τον Άδωνι μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης αλλά τον διαιτητή να μην καταλογίζει το πέναλτι. Σε μια φάση λοιπόν που θα μπορούσε να γίνει το 1-0 υπέρ της ομάδας μας αυτό δεν έγινε και στην πρώτη καλή της φάση η Δόξα κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Σαντίκ πήρε τη μπάλα, διένυσε κάποια μέτρα μέχρι να φτάσει έξω από τη μεγάλη περιοχή και με δυνατό σουτ νίκησε το Δημητρίου γράφοντας το 1-0.

Η αντίδραση των ποδοσφαιριστών μας ήταν άμεση καθώς είχαν την κατοχή της μπάλας και δημιουργούσαν συνεχώς επικίνδυνες ευκαιρίες. Σε μια από αυτές ο Κατσαράβα κατέβασε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και ανατράπηκε από τον αμυντικό της Δόξας, με αποτέλεσμα ο διαιτητής της αναμέτρησης να σφυρίξει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντάνιελ Πράνιτς, ο οποίος δεν αστόχησε από τα έντεκα βήματα φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα. Μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου υπήρχαν εκατέρωθεν καλές ευκαιρίες, με κορυφαία για την ομάδα μας το πλασέ του Μικελτάντζε σε κενή εστία και για την Δόξα το δοκάρι του Κάρλος. Καμιά όμως από αυτές δεν κατέληξε στα δίχτυα με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 1-1.

Στο β’ ημίχρονο η προσπάθεια συνεχίστηκε με ακόμη πιο έντονους ρυθμούς, με το γκολ να έρχεται στο 52ο λεπτό. Ο Κατσαράβα με ωραία ενέργεια πέρασε όποιο βρήκε μπροστά του, μπήκε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, το οποίο αποκρούστηκε ασταθώς από τον Γκρεμσλ και στην επαναφορά ο Μπεσάτ με δυνατό βολέ «κάρφωσε»τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα μας για πρώτη φορά στο παιχνίδι.

Καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσουν τον αγώνα είχαν οι φιλοξενούμενοι στο 73′ όταν η μπαλιά «ξυράφι του Περέιρα βρήκε τον Κάρλος, η κεφαλιά του οποίου ωστόσο δεν είχε στόχο.

Στο 80′ λοιπόν ο κορυφαίος του αγώνα Νίκα Κατσαράβα έβαλε «ταφόπλακα» στα οποιαδήποτε όνειρα της Δόξας για βαθμολογικό κέρδος και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον εξερχόμενο Γκρεμσλ για να «κλειδώσει» με αυτό τον τρόπο τη νίκη και την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Πως ξεκίνησε τον αγώνα η ομάδα μας: 

47573288_2400696693290941_4728234641813667840_o

Δημητρίου, Στρούνα, Σίλντενφελντ, Ντουγκλάο, Πράνιτς (Εγγλέζου 69΄) Βίκτορ, Κοφί (Κάτσαρ 90+1′) Ράγιος, Μπεσάτ, Μικελτάντζε (Κυριάκου 75΄) Κατσαράβα

Κίτρινες:  Κατσαράβα

* 1η επίσημη εμφάνιση στο πρωτάθλημα για το Φύτο Κυριάκου

**1ο επίσημο γκολ με τη φανέλα της Ανόρθωσης για τους Κατσαράβα και Μπεσάτ

Οι δηλώσεις του Γιούργκεν Στρέπελ: 

«Καλησπέρα. Είμαι χαρούμενος για την νίκη. Από το πρωί δέχτηκα ένα τηλεφώνημα ότι ο Ντούρις αντιμετωπίζει μια ίωση. Προσπαθήσαμε τα πάντα με τους γιατρούς για να μπορέσει να αγωνιστεί, αυτό δεν έγινε, έτσι αναγκάστηκα να ξεκινήσω το παιχνίδι όχι με διαφορετικό σχηματισμό, αλλά με διαφορετικά ονόματα, σε διαφορετικές θέσεις. Θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο παρά του ότι ήμασταν πίσω στο σκορ, δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Καταφέραμε από το πέναλτι να φέρουμε το παιχνίδι στα ίσα. Σίγουρα θα μπορούσαμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα, ωστόσο ο τρόπος παιχνιδιού της Δόξας που ήταν εντελώς διαφορετικός από όσο τον περιμέναμε, ίσως να είναι και ο λόγος που δεν τα καταφέραμε. Στο δεύτερο ημίχρονο δημιουργήσαμε ευκαιρίες, σκοράραμε τα γκολ που θέλαμε και θεωρώ ότι αξίζαμε αυτή τη νίκη. Μέσα σε τρεις αγώνες, μέσα σε μια εβδομάδα καταφέραμε να πάρουμε τρεις νίκες και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και ικανοποιημένος από αυτό. Σίγουρα μας δίνει κουράγιο και δύναμη για την συνέχεια του πρωταθλήματος».

Για τους Κατσαράβα και Μικελντάτζε:

«Ο Κατσιαράβα έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Είναι και οι δύο νεαροί ποδοσφαιριστές. Ο Μπέκα είναι μόλις 21 χρονών και ήρθε σε μια ξένη χώρα. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο κόσμος τον χειροκρότησε. Οι χαμένες ευκαιρίες είναι μέρος του παιχνιδιού».

Οι δηλώσεις του Νίκα Κατσαράβα: 

«Κάναμε ένα λάθος, δεχθήκαμε το γκολ όμως μείναμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο, παλέψαμε και πήραμε τη νίκη. Πήρε καιρό για το πρώτο μου γκολ για εμένα όμως αυτό που προέχει είναι η νίκη της ομάδας. Προτιμώ να κερδίσει η ομάδα και να μην σκοράρω παρά να σκοράρω και η ομάδα να χάσει. Η πρώτη αποστολή μου είναι η νίκη της ομάδας. Σίγουρα είμαι στράικερ και η αποστολή είναι να βάζω γκολ και να βγάζω ασίστ. Είμαι εδώ για να σκοράρω και να κερδίζουμε παιχνίδια. Και είμαι ευτυχισμένος που τα καταφέραμε. Σε κάθε ματς η Ανόρθωση πάει για τη νίκη ανεξάρτητα από τον αντίπαλο οπότε το πλάνο είναι το ίδιο. Τρεις πόντοι και όλο και ψηλότερα».

Τα στιγμιότυπα του αγώνα:

Σχετικά Νέα