Επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα με εντός έδρας επικράτηση (βίντεο)

Επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα με εντός έδρας επικράτηση (βίντεο)

Με γκολ των Κατσαράβα στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης και εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πράνιτς στο 61′, η ομάδα μας επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, επικρατώντας της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου με 2-0 στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Cyta. Αξιοσημείωτο γεγονός στο παιχνίδι το επίσημο ντεμπούτο του Μιχάλη Ιώαννου στο πρωτάθλημα, με τον 18χρονο μέσο να αγωνίζεται σε ολόκληρο το 90λεπτο.

Εικόνα αγώνα:

Με το καλημέρα άνοιξε το σκορ η ομάδα μας, με τον Στρούνα να βγάζει μια μπαλιά από τα δεξιά, τον Μπέκα να δίνει πάσα με το κεφάλι στο Κατσαράβα, ο οποίος από πολύ κοντά και μετά από λάθος του Κλέιμαν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση μετά το γκολ που δέχτηκαν, ψάχνοντας με διάφορους τρόπους το γκολ της ισοφάρισης και έχοντας τη κατοχή της μπάλας. Πλην μιας αξιόλογης φάσης ωστόσο, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του Βάργκιτς. Απεναντίας, ήταν η Ανόρθωση αυτή που έχασε λίγο πριν το τέλος του δευτέρου ημιχρόνου δύο μεγάλες ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματα της, με τον Μπέκα να είναι πρωταγωνιστής και στις δύο περιπτώσεις. Στη πρώτη το πλασέ του πέρασε ελάχιστα έξω ενώ στη δεύτερη ο Κυριάκου έσωσε μπροστά από την εστία και ενώ ο Κλέιμαν ήταν εξουδετερωμένος και η μπάλα ακολουθούσε πορεία προς τα δίχτυα.

Κάπως βελτιωμένη σχετικά με το πρόσωπο που είχε για ένα μισάωρο στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκε η ομάδα μας στο β’ ημίχρονο, με τον Μιχάλη Ιωάννου να κερδίζει πέναλτι στο 59′. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πράνιτς, ο οποίος δεν αστόχησε από τα έντεκα βήματα, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στο σύνολο του Γιούργκεν Στρέπελ.

Το σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο, καθώς ένα μακρινό σουτ του Ιωάννου σταμάτησε στο δοκάρι του Κλέιμαν ενώ ο Μικελτάντζε στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης δεν μπόρεσε από πολύ κοντά να στείλει τη μπάλα στο πλεκτό του αντίπαλου τερματοφύλακα, με το 2-0 λοιπόν να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Πως ξεκίνησε τον αγώνα η ομάδα μας: 

50913152_2466115113415765_5080762426438189056_o

Βάργκιτς, Στρούνα, Αρτυματάς, Σίλντενφελντ, Πράνιτς (Εγγλέζου 73′), Βίκτορ, Κοφί, Ιωάννου, Μικελτάντζε, Λαβόρδε (Κυριάκου 55′), Κατσαράβα (Οικονομίδης 86΄)

Κίτρινες: Λαβόρδε, Βίκτορ

Οι δηλώσεις του Γιούργκεν Στρέπελ: 

«Για εμάς ήταν στόχος να κερδίσουμε τον αγώνα μετά τα τελευταία παιχνίδια και τα καταφέραμε. Ο νέος προπονητής της ΕΝΠ έφτιαξε μια ομάδα που παίζει πολύ καλά. Το ποδόσφαιρο αφορά το ποιος θα σκοράρει γκολ, μόνο έτσι κερδίζεις.

Δεν ήταν εύκολο σήμερα. Δεν ήταν όλοι οι παίκτες διαθέσιμοι, ξεκίνησα βασικό τον 18χρονιο Μιχάλη, έκανε πολύ καλή δουλειά, με εντυπωσίασε με τον τρόπο παιχνιδιού του.

Σκοράραμε γρήγορα, δεν δεχθήκαμε πολλές ευκαιρίες. Δημιουργήσαμε 10-12 ευκαιρίες για να σκοτώσουμε το παιχνίδι. Δεν το κάναμε και χρειαστήκαμε το πέναλτι. Είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που παίξαμε, από την πίεση που βάλαμε αλλά και από το ότι κερδίσαμε κάποιους παίκτες όπως ο Μιχάλης ενώ κάποια φάση είχαμε στον αγωνιστικό χώρο πέντε Κύπριους.

Ενόψει του αγώνα με την ίδια ομάδα στο Κύπελλο, υπόσχομαι ότι θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε την πρόκριση. Δεν θα είναι εύκολο στο γήπεδο τους αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατό».

Οι δηλώσεις του Μιχάλη Ιωάννου: 

«Ήταν μια σπουδαία νίκη. Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε και ήταν χαρά μου που αγωνίστηκα. Δούλεψα σκληρά και ο προπονητής μου έδωσε την ευκαιρία. Πιστεύω έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό. Ήταν μια νίκη που έπρεπε να πάρουμε πάση θυσία, ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Θέλω να συνεχίσω και να καθιερωθώ. Πιστεύω ότι πήγα καλά, έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό. Ότι ευκαιρία μου δοθεί πρέπει να την εκμεταλλευτώ και να παραμείνω στην ομάδα. Ήμουν ήρεμος και το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ».

Τα στιγμιότυπα του αγώνα:

Η βαθμολογία μετά τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου: 

vathmdekatievdm

Σχετικά Νέα