Συλλυπητήρια ανακοίνωση

Συλλυπητήρια ανακοίνωση

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, ο Σάββας Λαγούδης, πρώην Πρόεδρος της ΚΟΠ, γνήσιος Αμμοχωστιανός και πιστός οπαδός της Ανόρθωσης. Συγκεκριμένα, ο Λαγούδης τον Οκτώβριο του 1974 ανέλαβε την προεδρία της ΚΟΠ ενώ προηγουμένως διετέλεσε μέλος και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Παράλληλα, διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ την περίοδο 1983-1988 ενώ νωρίτερα, τον Ιούνιο του 1974, ήταν ένας από τους παράγοντες που υπέγραψαν την διακήρυξη ίδρυσης της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Το 1977 ο Λαγούδης μαζί με άλλους συναδέλφους του, προχώρησαν στη δημιουργία Αθλητιατρικής Εταιρείας Κύπρου.

Αξιοσημείωτη ήταν επίσης η ενέργεια στην οποία προχώρησε το 1973, όταν είχε αναλάβει μαζί με τον Ανδρέα Χατζηβασιλείου πρωτοβουλία, η οποία οδήγησε στην ενοποίηση των διασπασμένων οργανώσεων των αθλητικών συντακτών και τη δημιουργία της τωρινής Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου. Η ΕΑΚ, εκτιμώντας την ουσιαστική προσφορά του, ανακήρυξε τον Σάββα Λαγούδη, Επίτιμο Μέλος της.

Για την Ανόρθωση, το γεγονός πως ο Λαγούδης υπηρέτησε με σεμνότητα και ήθος ιδιαίτερα το πόστο του Προέδρου της ΚΟΠ αποτελεί ιδιαίτερη τιμή.

Η κηδεία του θα τελεστεί την ερχόμενη Δευτέρα 15 Απριλίου στις 16:45 στην Εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης στη Παλλουριώτισσα.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας μας εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Αιωνία του η μνήμη, ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάσει.

 

Σχετικά Νέα