↑ Επιστροφή σε Εγκαταστάσεις

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΣ

karasΟι προπονήσεις της Ανόρθωσης μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1986, πραγματοποιούνταν στον χώρο που είναι σήμερα κτισμένο το Στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος. Από τις 25 του Σεπτέμβρη του 1986 που εγκαινιάστηκε το Στάδιο, οι προπονήσεις μεταφέρθηκαν στον χώρο που βρίσκεται σήμερα το Προπονητικό Κέντρο Αντώνης Καράς, μερικά μέτρα νοτιοδυτικά του Σταδίου.

Τότε, ο συγκεκριμένος χώρος ονομαζόταν «Βοηθητικά». Υπήρχε το γήπεδο προπονήσεων και τίποτα περισσότερο. Οι ποδοσφαιριστές, πριν και μετά την προπόνηση χρησιμοποιούσαν τα αποδυτήρια και γενικότερα τις εγκαταστάσεις του «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Το 1996, λήφθηκε η απόφαση να εκσυγχρονιστούν τα Βοηθητικά και να μετατραπούν στο Προπονητικό Κέντρο Ανόρθωσις Αμμοχώστου. Σταδιακά, κτίστηκαν τα αποδυτήρια, δημιουργήθηκε γυμναστήριο και χώρος συναντήσεων. Με την πάροδο των ετών, στις εγκαταστάσεις προστέθηκε σάουνα, τζακούζι, δωμάτιο μασάζ, σύστημα ηλιακής θέρμανσης νερού και φτάσαμε στο 2011, να έχουμε ένα υπερσύγχρονο πλέον Προπονητικό Κέντρο, το οποίο ικανοποιεί όλες τις ανάγκες μια σύγχρονης και πρωταγωνίστριας ποδοσφαιρικής ομάδας σε Κύπρο και Ευρώπη.

Το Προπονητικό Κέντρο διαθέτει δύο γήπεδα κανονικών διαστάσεων με γρασίδι, τα οποία φέρουν τις ονομασίας «Β1» και «Β2». Επιπλέον, υπάρχει στον ίδιο χώρο και γήπεδο φούτσαλ, το οποίο χρησιμοποιεί η Σχολή Ποδοσφαίρου Λάρνακας του Συλλόγου μας, για τις ανάγκες τις άθλησης των ποδοσφαιριστών των Ακαδημιών μας.

Στις 13 Απριλίου 2011, έγινε και η μετονομασία του Προπονητικού Κέντρου Ανόρθωσις Αμμοχώστου σε Προπονητικό Κέντρο Αντώνης Καράς, εις μνήμην του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και προπονητή του Συλλόγου μας, μιας από τις σπουδαιότερες και πιο σημαντικές μορφές της σύγχρονης Ιστορίας μας.