Παρουσιάστηκαν Τιμούρ Κετσπάγια και εισιτήρια διαρκείας (βίντεο & φωτογραφίες)

Παρουσιάστηκαν Τιμούρ Κετσπάγια και εισιτήρια διαρκείας (βίντεο & φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο 16ο όροφο του ξενοδοχείου Radisson Blu στη Λάρνακα, δημοσιογραφική διάσκεψη με σκοπό τη παρουσίαση του νέου μας προπονητή, Τιμούρ Κετσπάγια, όπως επίσης και των εισιτηρίων διαρκείας για τη σεζόν 2019-20.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:

Χρήστος Πουλλαΐδης (Μεγαλομέτοχος Εταιρείας):
«Θέλω να συγχαρώ τον Ευγένιο Χαμπουλλά ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της ποδοσφαιρικής Eταιρείας και είμαι σίγουρος ότι θα αντεπεξέλθει με βαθμό άριστα».

Ευγένιος Χαμπουλλάς (Πρόεδρος Εταιρείας):
«Να ευχαριστήσω τον κ. Πουλλαΐδη για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο μου όπως και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης αλλά και του Σωματείου. Ευχαριστώ και τον κόσμο για τα μηνύματα που μου έστειλε από την πρώτη στιγμή που είδε το φως της δημοσιότητας η επιστροφή μου στα διοικητικά της Ανόρθωσης. Την χαρακτήρισαν Back to the future γιατί εγώ επέστρεψα μετά από κάποια χρόνια και η Ανόρθωση δείχνει να μέλλον. Η Ανόρθωση έχει δυνάμεις που θα ενωθούν και θα προχωρήσει για επίτευξη όλων των στόχων και προώθηση όλων των ιδεωδών που η ομάδα μας από την ίδρυση της πρεσβεύει. Να τονίσω ότι είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί με την επιστροφή μου συναντιούνται οι δρόμοι μας με τον Τιμούρ Κετσπάγια. Πάντα εκτιμούσα απεριόριστα τις αγωνιστικές του ικανότητες αλλά και για το ήθος και την αγάπη που έδειχνε για την Ανόρθωση. Απλά για ενημέρωση σας, η πρώτη φορά που τον συνάντησα ήταν περί το 2003 πριν την επιστροφή του. Πληροφορήθηκα ότι ήταν στην Κύπρο και προβληματιζόταν αν θα συνέχιζε τη καριέρα του εδώ ή στο εξωτερικό. Επικοινώνησα μαζί του και χρειάστηκε μόλις 15 λεπτά για να αποφασίσει να συνεχίσει στην Ανόρθωση. Τα υπόλοιπα ακολούθησαν. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, συναντιόμαστε ξανά και με την στήριξη πρώτα του κόσμου της Ανόρθωσης θα μπορέσουμε φέτος με σκληρή δουλειά και απόλυτη συνεργασία να επαναφέρουμε την Ανόρθωση εκεί που πρέπει».

Η πρώτη τοποθέτηση του Τιμούρ Κετσπάγια:

«Δεν είναι μόνη δική μου επιστροφή. Βλέπω και άλλες επιστροφές. Δεν λέω ότι ξεκινώ κάτι καινούργιο. Συνεχίζω από εκεί που ξεκίνησα το 1991 όταν ήρθα στην Κύπρο. Κάθε φορά που ήμουν στην Ανόρθωση, υπήρχαν προβλήματα. Δεν είναι κάτι καινούργιο για μένα. Με αυτούς που είναι δίπλα μου έχουμε πίστη ότι θα κάνουμε αυτά που θέλει ο κόσμος της Ανόρθωσης. Όλοι μαζί ενωμένοι, αυτή η ομάδα έχει μέλλον. Πιστεύω ότι και αυτή τη στιγμή θα βρουν τους τρόπους για να προχωρήσει και να πρωταγωνιστήσει. Η ομάδα πρέπει να πρωταγωνιστήσει, να παίρνει τίτλους. Έχω δύο χρόνια για να φέρω τίτλο στην ομάδα. Δεν θέλω να κοροϊδεύω τον κόσμο. Χρειάζεται χρόνος, αλλά χρόνος δεν υπάρχει. Με τη στήριξη όλων αυτών θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια καλή ομάδα και να φέρουμε τίτλους πίσω, αυτούς που έχουμε χάσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη».

Πόσοι φεύγουν, πόσοι έρχονται και από πού έρχονται;

«Δεν μπορώ να πω τώρα πόσοι θα φύγουν και πόσοι θα έρθουν γιατί είναι νωρίς και δεν είναι και σωστό επειδή η ομάδα έχει και παιχνίδι. Θα γίνουν αλλαγές, έγινε κάποια δουλειά και ελπίζω ότι πριν να αρχίσει η ομάδα προετοιμασία το ρόστερ θα είναι συμπληρωμένο κατά 90%. Δεν θα κλείσουμε 100% το ρόστερ. Θα έχουμε άλλους δύο μήνες και θα περιμένουμε γιατί την τελευταία στιγμή ίσως έρθει κάτι καλό. Ο προγραμματισμός άρχισε αλλά δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να πω ότι θα έρθουν και ποιοι θα φύγουν».

Γιατί όταν προσεγγιστήκατε ξανά δεν αποδεχθήκατε την πρόταση και τώρα επιστρέφετε;

«Δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή τότε, τώρα είναι κατάλληλη στιγμή. Μιλήσαμε με τον κ. Πουλλαΐδη και τον κ. Χαμπουλλά. Και αυτοί ξέρουν πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα στην ομάδα. Έχουμε μεγάλη θέληση να πετύχουμε αυτά που περιμένει όλος ο κόσμος της Ανόρθωσης. Αυτή η ομάδα έχει μάθει να πρωταγωνιστεί, δεν έμαθε να είναι σε αυτή την κατάσταση την αγωνιστική και την οικονομική. Το αγωνιστικό ανήκει σε εμάς και το οικονομικό στον κ. Πουλλαΐδη και τους συνεργάτες του. Ο κάθε ένας έχει την ευκαιρία να βοηθήσει οικονομικά την ομάδα και ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα σταθεί δίπλα στην ομάδα. Τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου τα έζησα στην Κύπρο και τα περισσότερα χρόνια τα ποδοσφαιρικά και τα προπονητικά ήταν στην Ανόρθωση. Πάντα έβλεπα αυτή την ομάδα ακόμη και όταν δεν ήμουν στην Ανόρθωση. Έβλεπα ότι χρειάζεται όχι απλές αλλαγές, αλλά αλλαγές που θα την βοηθήσουν να βρει τον δρόμο της. Έφτασε αυτή η στιγμή να τις κάνουμε».

Για την προσπάθεια που θα γίνει κατάκτηση τίτλων:

«Το συμβόλαιο μου είναι δύο χρόνια. Θέλω να κερδίζω κάθε παιχνίδι που θα παίζω. Προσπαθούμε να φτιάξουμε μια δυνατή ομάδα, να φέρουμε παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Έχουμε και τώρα καλούς παίκτες. Υπάρχει μια βάση στην ομάδα και θα προσπαθήσουμε σε αυτή τη βάση, να φτιάξουμε την ομάδα. Και το 2004, τα ίδια προβλήματα είχαμε και τα καταφέραμε. Το ίδιο πιστεύω και τώρα. Δεν ήρθε εδώ για να πιάσω μια δουλειά. Υπάρχουν ψηλοί στόχοι στην Ανόρθωση. Αν έρθει η επιτυχία από τον πρώτο χρόνο, δεν θα πούμε όχι. Στην Κύπρο, χρόνος δεν υπάρχει. Η ομάδα πάντα θα έχει πρωταγωνιστικούς στόχους, κάθε χρόνο. Είτε εγώ είμαι εδώ, είτε άλλος. Είμαι αισιόδοξος».

Για τους συνεργάτες του:

«Κάποιους τους ξέρετε. Θα έρθουν και άλλα παιδιά μαζί μας για να φτιάξουμε ένα καλό προπονητικό τιμ».

Για το αν του βάζει πίεση η τοποθέτηση για κατάκτηση τίτλων:

«Πίεση πάντα υπάρχει. Εμείς βάζουμε στους εαυτούς μας. Θέλω να κερδίσω, αυτός είναι ο στόχος μου. Πάντα βάζω ψηλούς στόχους. Δεν θέλω να κρυφτώ. Θέλω να κερδίσω πρωτάθλημα και κύπελλο, για αυτό θα προσπαθήσω. Κάθε χρόνο, όσο πιο ψηλά γίνεται. Αυτό θα κυνηγήσουμε».

Σε αυτή την 10ετία η Ανόρθωση από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ βρέθηκε στο δεύτερο γκρουπ του πρωταθλήματος, πόσο εύκολο είναι να γίνει η αντίθετη διαδρομή;
«Δεν είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνω την Ανόρθωση σε αυτή την κατάσταση. Και την σεζόν 2004-2005 ήμασταν οικονομικά δύσκολα. Στο τέλος η ομάδα που φτιάξαμε αν δεν ήταν η καλύτερη ομάδα όλων τον εποχών στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, ήταν μια από τις καλύτερες. Όλοι ήταν δίπλα στην ομάδα τότε και βοηθούσαν. Οι καιροί άλλαξαν σε σχέση με πριν 14 χρόνια. Και οικονομικά άλλαξαν τα πράγματα και οι ομάδες άλλαξαν. Δεν άλλαξε όμως ο Ανορθωσιάτης. Με 1,2,3 άτομα δεν μπορούν να λυθούν τα προβλήματα. Με όλους μαζί μπορούν να λυθούν. Η Ανόρθωση έδειξε ότι όταν όλοι είναι ενωμένοι μπορεί να τα καταφέρει. Έχει τα πάντα αυτή η ομάδα για να πρωταγωνιστήσει, έχει και το δικό της γήπεδο και κόσμο. Υπήρξαν δυσκολίες αλλά με θέληση και προσπάθεια μπορούν να γίνουν αυτά που όλοι περιμένουμε. Ξέρουμε καλά το Κυπριακό ποδόσφαιρο, ξέρουμε τι χρειάζεται και έχουμε και χρόνο μπροστά μας. Δεν έχουμε την πίεση της Ευρώπης. Είναι λυπηρό αυτό που δεν παίζει η ομάδα στην Ευρώπη αλλά αν θέλεις να αλλάξεις τα πράγματα από την αρχή είναι καλό γιατί υπάρχει περισσότερος χρόνος. Κάποιοι παίκτες θα φύγουν, κάποιοι θα μείνουν και ελπίζουμε να φτιάξουμε την ομάδα που θέλουν και περιμένουν όλοι. Αν παίζαμε Ευρώπη δεν θα είχαμε χρόνο γιατί οι Κυπριακές ομάδες αρχίζουν πολύ νωρίς. Μέχρι και τις 25 Αυγούστου έχουμε χρόνο, ενώ θα ξεκουραστούν και οι ποδοσφαιριστές περισσότερο».

Το γεγονός ότι η Ανόρθωση είναι μακριά από τους τίτλους τόσα πολλά χρόνια, δεν κάνει δυσκολότερη την προσπάθεια να επιστρέψει;

«Η Ανόρθωση είναι μία. Μπορεί να μην πήρε τίτλους αλλά και όταν ήρθα για πρώτη φορά είχαν περάσει δύο 10ετίες χωρίς πρωτάθλημα και το πήραμε και συνεχίσαμε να το παίρνουμε. Τότε ίσως να ήταν και πιο δύσκολο καθώς είχαμε μόνο δύο ξένους και οι Κύπριοι δεν ήταν επαγγελματίες. Τώρα είναι πιο εύκολο γιατί μπορείς να φέρεις 15 ξένους από το εξωτερικό και θα δώσουμε και τις ευκαιρίες στους μικρούς για να δείξουν αν μπορούν να είναι στην ομάδα. Το 2005 ήταν η πρώτη χρονιά, δεν είχαμε και πολύ χρόνο αλλά πήραμε το πρωτάθλημα. Το 2008 είχαμε χρόνο, κάναμε μια ομάδα και πετύχαμε κάτι απίστευτο και κάτι που δεν περίμενε κανείς. Πήραμε πρωτάθλημα αήττητοι και μπήκαμε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως είναι τώρα τα πράγματα που μπορείς να κάνεις πολλές αλλαγές από την μια στην άλλη σεζόν, είναι θέμα να ξέρεις το Κυπριακό ποδόσφαιρο και να πετύχεις στους παίκτες. Δείξαμε πολλές φορές ότι πετυχαίνουμε στις επιλογές μας. Δεν μπορείς να τους πετύχεις όλους αλλά στις περισσότερες επιλογές πετύχαμε. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που φέρνει και χρήμα και ηρεμία και σε βοηθά για το μέλλον. Αν δεν έχεις αποτελέσματα δεν πας πουθενά. Και εμένα μου αρέσει το καλό ποδόσφαιρο αλλά το αποτέλεσμα μετρά. Θα προσπαθήσουμε να το συνδυάσουμε αυτό αλλά αν έρθει να μου πει κάποιος να διαλέξω, θα διαλέξω το αποτέλεσμα. Στο εξωτερικό δίνουν εκατομμύρια και δεν βλέπουν αποτέλεσμα. Αν έρχονταν τα αποτελέσματα δεν θα γίνονταν αυτές οι αλλαγές τα τελευταία χρόνια στην ομάδα. Ο κ. Πουλλαΐδης άλλωστε ήταν εδώ πριν 3-4 χρόνια και πέτυχε οικονομικά, αλλά αγωνιστικά όχι. Τα δύο συνδυάζονται και πρέπει να πηγαίνεις και στα δύο καλά».

Για την ευθύνη που έχει ο ίδιος και το τι του λέει ο κόσμος όταν τον συναντάει στο δρόμο:

«Δεν είναι μόνο ενθουσιασμός αλλά είναι μεγάλη ευθύνη. Γυρίζω σε μια ομάδα που πέρασα πολλά. Δεν είναι μόνο ότι επιστρέφω. Ξέρω τι περιμένει ο κόσμος από μένα και την ομάδα. Ξέρουν και αυτοί τι να περιμένουν από μένα. Έχουμε πετύχει πολλά πράγματα σε Κύπρο και Ευρώπη. Ξέρω ότι χρόνος δεν υπάρχει. Ούτε για την ομάδα, ούτε για μένα. Δεν θέλω να κρυφτώ και να λέω, δώστε μου χρόνο. Θέλω να φτιάξουμε μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει. Όλοι μαζί να πετύχουμε αυτά που περιμένει ο κόσμος ειδικά με αυτά που τον μάθαμε μέχρι πριν 10 χρόνια. Όταν τρως γλυκό και μετά κάτι το πικρό δεν είναι εύκολο. Έγιναν λάθη, αλλά δεν θα κοιτάξω πίσω. Θέλουμε να κοιτάξουμε μπροστά δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε με τα όσα έγιναν. Για να πετύχουμε κάτι, θέλουμε τη βοήθεια όλων. Μόνοι μας δεν θα τα καταφέρουμε».

Για το αν θα αποκτηθούν παίκτες – ονόματα:

«Έχουμε βρει κάποιους παίκτες μέχρι τώρα. Δουλέψαμε και έγιναν κάποιες κινήσεις αλλά δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία τώρα. Όλα θα τα ξεκαθαρίσουμε στη συνέχεια. Και παλιά βλέπαμε παίκτες που ήταν στην Κύπρο και μας βοηθούσαν. Όσο αφορά τα ονόματα, ποτέ δεν κυνηγούσα τα μεγάλα ονόματα. Κυνηγούσα τους παίκτες που είχαν όρεξη και ήξερα ότι μπορούσαν να μας βοηθήσουν. Δεν θέλω να έρχονται για τουρισμό. Θέλω να έχουν όρεξη να παίξουν ποδόσφαιρο, αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Για την κάρτα φιλάθλου:

«Πήγα στο γήπεδο, έβγαλα κάρτα, την έδειξα, είδα το παιχνίδι και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Δεν καταλάβω γιατί γίνεται θόρυβος για την κάρτα. Δεν κατάλαβα τι έγινε, ούτε γιατί κάποιοι είναι αρνητικοί. Δεν ξέρω τι να πω για αυτή την κάρτα. Ίσως και οι δημοσιογράφοι δεν εξήγησαν επαρκώς τι ισχύει γύρω από την κάρτα καθώς επικρατεί αρκετή σύγχυση και από τον κόσμο κατά πόσο αυτή η κάρτα είναι καλή ή κακή».

Για την κυριαρχία του ΑΠΟΕΛ και για το ότι Απόλλων ΑΕΚ φαίνονται να είναι σε καλύτερο επίπεδο και με μεγαλύτερο μπάτζετ:

«Δυστυχώς, με τα σημερινά δεδομένα, το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο άθλημα αλλά είναι και business. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Χωρίς λεφτά δεν γίνεται τίποτα. Δεν σημαίνει βεβαίως ότι αν πληρώνεις 10 εκατομμύρια ευρώ μπάτζετ έχεις εξασφαλισμένο πρωτάθλημα. Απλά είναι ένα σοβαρό πλεονέκτημα σε σχέση με τις άλλες ομάδες το να έχεις μεγαλύτερο μπάτζετ. Ξέροντας όμως και το χώρο θεωρώ πως πληρώνοντας λίγα μπορείς να φέρεις και καλύτερους παίκτες. Στην Ανόρθωση φέρναμε κάποιους παίκτες και μας έλεγαν γιατί να τους φέρουμε αφού οι άλλοι δεν τους θέλανε. Εξαρτάται και πόσο καλά ξέρει το χώρο και το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Πολλοί προπονητές που ήταν αξιόλογοι δεν πέτυχαν γιατί δεν γνώριζαν το χώρο όχι γιατί δεν ήταν καλοί. Είναι και πολλοί παίκτες που περιμένουν μέχρι τη τελευταία μέρα των μεταγραφών και όταν δεν βρουν ομάδα στο εξωτερικό επιλέγουν την Κύπρο. Το Κυπριακό ποδόσφαιρο έχει κάνει ένα τεράστιο άλμα στην Ευρώπη, καθώς υπάρχουν ομάδες σε πολύ μεγαλύτερες χώρες που δεν έχουν τις επιτυχίες που έχουν οι Κυπριακές ομάδες. Είναι σημαντικό το χρήμα στις ομάδες και για ένα ακόμη λόγο, καθώς πλέον κανένας παίκτης δεν παίζει για τη φανέλα όπως κάναμε εμείς για παράδειγμα παλαιότερα όταν αγωνιζόμασταν».

Για τη δομή του πρωταθλήματος:

«Έχει ενδιαφέρον το πως είναι δομημένο τώρα το πρωτάθλημα και με δέκα ομάδες θα ήταν πολύ καλύτερα. ‘Έτσι θα έδιναν σημασία και στη Β΄ Κατηγορία, εκεί που γίνονται πράγματα και θαύματα σύμφωνα και με τα όσα διαβάζουμε και ακούμε. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει στο Κυπριακό πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρώπη».

Για το αν έχει καταλήξει στον αριθμό μεταγραφών και αν θα είναι διψήφιος:

«Δεν πιστεύω ότι θα φτάσουμε σε διψήφιο. Υπάρχουν παίκτες που βρίσκονται στην ομάδα που έζησαν διάφορα και είναι κρίμα να τους βάλουμε όλους στο ίδιο καζάνι. Ήταν πολύ δύσκολη χρονιά για όλους. Μετά το Σαββατοκύριακο, θα καθίσουμε πολύ πιο ήσυχα και με περισσότερο χρόνο για να δούμε τι θα κάνουμε. Ξέρουμε λίγο πολύ ποιοι είναι αυτοί που θα φύγουν και ποιοι είναι αυτοί που θα φύγουν. Ελπίζω πως αυτοί που θα έρθουν θα μας βοηθήσουν περισσότερο από αυτούς που θα φύγουν».

Ερωτήσεις προς τον Χρήστο Πουλλαΐδη:

Για τον δικό του ρόλο και την εμπλοκή που θα έχει ο ίδιος στα διοικητικά της ομάδας:

«Εγώ θα έρχομαι κάπου-κάποτε από το Μπαχρέιν, να βγάζω καμία φωτογραφία, να σας μιλώ για κανένα ουίσκι, η δουλειά θα γίνεται από τον πρόεδρο κ. Χαμπουλλά και το υπόλοιπο Διοικητικό Συμβούλιο που τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη».

Για το πως έπεισε τον Τιμούρ Κετσπάγια:

«Υπήρχε μια αμοιβαία εκτίμηση με τον Κετσπάγια. Την πρώτη φορά τον κάλεσα για σουβλάκια. Τη δεύτερη φορά του είπα πως δεν θα του δώσω σουβλάκια αλλά του προσέφερα δουλειά. Διάλεξε την Ανόρθωση γιατί την αγαπά όπως την αγαπάμε όλοι».

Για τη σχέση με την ΚΟΠ και το γεγονός πως ο Κετσπάγια θα έχει τον απόλυτο έλεγχο:

«Για να εμπλέκω στα ενδότερα της Ανόρθωσης δεν σας κρύβω πως μίλησα και με άτομα της ΚΟΠ, όπου κάναμε μια κουβέντα για διάφορα θέματα. Νιώθω ότι πνέει νέος αέρας στην ΚΟΠ, θέλουν να αλλάξουν κάποια πράγματα μπορούν όλα να πάνε πολύ καλύτερα. Όσο αφορά τον Τιμούρ, θεωρώ πως μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα με την Ανόρθωση όσο λίγοι αν ήταν στη θέση του και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς. Υπάρχουν όμως και άλλα πράγματα όπως το διοικητικό αλλά και το οικονομικό. Για το οικονομικό δεν ανησυχώ πολύ, παρά τα όσα έχουν γραφτεί και δημοσιοποιηθεί. Αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι τους υπόλοιπους παράγοντες, για τους οποίους θεωρώ πως με την εμπειρία του κ. Χαμπουλλά μπορούμε να τα ελέγξουμε, έτσι ώστε να μην έχουν αρνητική επίδραση στο ποδοσφαιρικό. Έχω μάθει πολλά περισσότερα για το ποδόσφαιρο όταν έφυγα από πρόεδρος παρά όταν ήμουν στην προεδρία όσο οξύμωρο κι’ αν ακούγεται αυτό. Από εκεί και πέρα έχουμε ευθύνη ως διοίκηση η ομάδα να είναι μια οικογένεια υπό την ηγεσία του Κετσπάγια και του υπόλοιπου τεχνικού τιμ και σε αυτή τη λογική θα ενεργήσουμε».

Σχετικά Νέα